EK - Srbin među najboljima, sjajni Đentile podsetio na stare dane

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.12.2019.
14:29
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija italijanskog reprezentativca.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Mučio se Alesandro Đentile poslednjih par godina, od kako je napustio redove Olimpije Milano lutao je po Evropi u potrazi za pravom formom, za formom koja ga je stavila na radar brojnih timova iz NBA lige.

Umesto u Hjuston Roketse, koji su se često dovodili u vezu sa 27-godišnjim bekom, otišao je najpre na pozajmicu u Panatinaikos, pa u Haopoel, da bi sezonu 2017/18 proveo u dresu Virtus Bolonje.

Usledio je odlazak u Španiju, ali ne u redove Evroligaša već u Estudijantes, da bi minulog leta potpisao za Trento.

Ove sedmice je konačno pokazao zašto je svojevremeno bio smatran za jednog od najopasnijih skorera u Evropi, ubacio je u pobedi Trenta protiv Arke iz Gdinje rekord karijere od 37 poena, zabeležio je i rekordan indeks 39, pa je očekivano proglašen i za najkorisnijeg igrača devetog kola Evrokupa.

Njegov poenterski učinak najveći je zabeležen u takmičenju još od marta 2018. godine, a izjednačio je i najveći učinak u postignutim dvojkama u poslednjih pet godina (13/20).



Pratili su ga Zek Ogasti iz Galatasaraja sa indeksom 31 (16p, 13sk), mada je turski sastav doživeo poraz od Budućnosti, u čijim redovima se istakao Hasan Martin sa indeksom 29.

Kolo su obeležili i Karlos Suarez iz Unikahe sa indeksom 27, dok je odličan bio i reprezentativac Srbije Dejan Todorović sa indeksom 26.

On je u ubedljivom trijumfu Andore protiv Makabi Rišona ubacio 14 poena, uz 10 skokova i pet asistencija, šutirao je 4/6 za tri i 1/2 za dva poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke