EK - Saletov Bajern pet od pet

Autor: Boban Filipović
sreda 08.11.2017.
22:36
Izvor: Sportske.net

Bavarci su preslišali Ređanu i imaju maksimalan skor posle pet odigranih kola.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Iako osladljena neigranjem reprezentativaca Srbije, Stefana Jovića i Vladimira Lučića, ekipa Aleksandra Đorđevića je nastavila da deli lekcije svojim rivalima u Evrokupu.

Bajern je prvi krug grupne faze zatvorio sa svih pet pobeda, danas je u Minhenu razbijena Ređana rezultatom 83:58 (28:20, 22:8, 12:21, 21:9).

Kaningem i Đedović su bili najefikasniji kod Bavaraca sa po 15 poena, Buker je ubacio 13, Redži Reding 11. Milan Mačvan nije imao svoje veče, postigao je pest poena, imao dve asistencije i jedan skok za 20 minuta u igri.

Kod razbijenih gostiju najbolji Amadeo Dela Vale sa 15 poena, jedan manje je postigao Manučar Markoišvili, 12 je ubacio Rejnolds, sa samo trojicom raspoloženih gosti nisu imali šta da traže.

U isto vreme u grupi C, u kojoj se nalazi i Partizan, koji je nešto ranije pretrpeo četvrti poraz i to pred svojom publikom od Lokomotive Kuban iz Krasnodara, berlinska Alba je slavila u Bilbau - 86:94.

Stefan Peno
među boljima kod 'Albatrosa' - 12 poena i četiri skoka, efikasniji od njega bili su Siva (15 pts), Grigonis (14 pts) i Baterfild (13 pts), a dvocifreni su bili još Sikma i Vargas sa po 11 poena, kao i Jagodinac Bogdan Radosavljević koji je brojao do 10.

Kod Baska najbolji Redivo sa 20 poena, iskusni Aleks Mumbru je ubacio 17, a Glednes 12. Naš Dejan Todorović je imao učinak od osam poena, tri asistencije i dva skoka.

U grupi A, Cedevita je poražena u Parizu od ekipe Levaloa rezultatom 91:81, 'Vitamini' su slomljeni u poslednjoj deonici, na ulazu u poslednjih deet minuta imali su samo dva poena zaostatka.

Remi Leska i Klemen Prepelič su ubacili po 21 poen i najzaslužniji su za trijumf francuskog tima, na drugoj strani najefikasnij Demetris Nikols sa 19 poena, a dvocifreni su bili i Andrija Stipanović (15 pts), Filip Krušlin (12 pts) i Džanan Musa (10 pts).

Poslednji duel petog kola grupe D odigran je u Trentu, gde je istoimeni tim nadigrao nemački Ulm i slavio rezultatom 77:66. Najistaknutiji igrač na utakmici bio je DIjego Flakadori sa 20 poena, šest asitencija i četiri skoka.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke