EK - Rusi prate Zvezdin ritam, prvi "brejk" Cedevite

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2018.
22:04
Izvor: Sportske.net

Nove pobede Lokomotive Kubanj i Uniksa u Evrokupu. Cedevita u Poljskoj stigla do prvog "brejka".

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Ekipe Lokomotive Kubanj iz Krasnodara i Uniksa iz Kazanja nastavile su pobedonosni niz u Evrokupu i ostale na nivou Crvene zvezde mt:s koja je dobila sve tri utakmice na startu takmičenja.

Tim Saše Obradovića "počistio" je Tofaš iz Burse na svom terenu i slavio rezultatom 95:72.

Svi igrači Lokomotive koji su bili u protokolu upisali su minute i poene, a najefikasniji je bio Dmitri Kulagin (16 pts, 4 as). Vitali Fridzon postigao je 15 poena, a dvocifren je bio i Mateuš Pontik sa 10 poena i 7 skokova.

Lokomotiva je tako zadržala maksimalan učinak i sa skorom 3-0 vodi u Grupi B ispred Cedevite koja je večeras upisala prvu pobedu "na strani".

"Vitamini" su u Poljskoj savladali Aseko Gdinju sa ubedljivih 78:61 i tako stigli do prvog "brejka" u Evrokupu, a druge vezane pobede u ovom takmičenju.

Poslednja uakmica u Grupi D odigrana je u Kazanju gde je ekipa Uniksa lagano stigla do treće uzastopne pobede. Uniks je slavio rezultatom 92:78 u duelu sa Fijatom iz Torina.

Rajmar Morgan postigao je 25 poena (9/12 za dva), ostvario 6 skokova i 3 asistencije u pobedi Uniksa, a kod gostiju je najefikasniji bio Tekele Koton sa 18 poena i 4 skoka.

Uniks je prvi u Grupi D sa skorom 3-0, a prate ga Unikaha (2-1) i Fraport Skajlajnersi iz Frankfurta (2-1).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke