EK - Reglend ne da Zvezdi da stane!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
20:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su Andoru u 3. kolu Evrokupa i nastavili pobedonosnu seriju na startu nove sezone. Džo Reglend napravio razliku u duelu sa članom ACB lige.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije savladao je Andoru u trećem kolu Evrokupa rezultatom 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21) i tako zadržao maksimalan učinak na startu sezone u svim takmičenjima.

Prve poene na večerašnjoj utakmici postigao je gostujući tim, ali je Crvena zvezda mt:s odgovorila serijom 8:2 koju su napravili Maik Cirbes i Džo Regland sa dve trojke.

U tim momentima domaćin zatvara prilaze svom košu i stiže do osam poena prednosti (12:4), što je bilo najveće vođstvo Tomićevog tima u prvoj četvrtini.

Zvezdinu seriju prekinuo je bivši član beogradskog tima Dilan Enis, a sa dve brze trojke Šurne i Vitingtona Andora na dva minuta pre kraja prvog kvartala stiže na dva poena "minusa" u odnosu na domaćina.

Pogodak Jelineka van linije 6.75 doneo je Andori preokret i prvo vođstvo nakon onih uvodnih 2:0. Gosti su do odlaska na prvu pauzu zadržali "pola koša" prednosti, a po povratku na parket uspeli su da uvećaju razliku.

Nakon samo dva minuta igre u drugom kvartalu na semaforu je pisalo 16:24, tako da je Andora u tim trenucima imala najveću prednost na današnjoj utakmici.

Tek na sredini druge četvrtine izabranici Milana Tomića počinju da igraju onako kako se od njih očekuje. Na krilima raspoloženog Džoa Reglanda Zvezda pravi seriju 13:0 i ponovo preuzima vođstvo i kontrolu nad igrom.

Posebno je bila značajna sekvenca u kojoj je Aleksa Radanov pogodio dve trojke i zahvaljujući kojoj je Crvena zvezda mt:s na poluvremenu imala 11 poena prednosti (44:33).

Milan Tomic Ognjen Dobric
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Andora je za prvih 20 minuta igre ubacila sedam trojki iz 14 šuteva i bilo je jasno da je to "oružje" koje je goste iz malene države koja broji 80.000 stanovnika držalo u životu.

Raspoloženi Džo Reglend nastavio je u istim ritmu na startu drugog poluvremena. Upravo je poenima Amerikanca Zvezda stigla do +14 u 22. minutu susreta, ali je potom usledio nešto slabiji period igre Tomićevog tima.

Gosti se serijom 12:0 potpuno vraćaju i meč (49:47), da bi potom Majkl Odžo pogodio za Zvezdu posle četiri minuta "posta", čime je bila prekinuta serija Andore.

Na poslednju pazu otišlo se sa rezultatom 60:58, pa nije bilo dileme da će poslednjih deset minuta biti izuzetno uzbudljivi.

Do kraja smo videli nalet Crvene zvezde mt:s, još jedan pokušaj Andore da se vrati u život, ali je sve bilo gotovo nakon mini serije 4:0 koja je domaćinu donela sedam poena prednosti (79:72).

U poslednjih trideset sekundi Andora je uspela da priđe na 4 poena zaostatka (83:79), ali je Faje sa linije penala stavio tačku i doneo Zvezdi treću pobedu na isto toliko utakmica u Evrokupu.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Džo Reglend sa 24 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri), 3 skoka i 8 asistencija. Muhamad Faje ubacio je 18 poena (11 sk), a dvocifren je bio još Majkl Odžo sa 10 poena i 4 skoka.

Narednu utakmicu u Evrokupu Crvena zvezda mt:s odigraće sledeće srede protiv ekipe Breše u gostima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 17.10.2018
09:17

Simanić, dečko neverovatnih predispozicija i talenta, a pogleda kao mrtvog čoveka, daleko bilo. Bez želje, volje, srca...na njega ne utiču ni pohvale, ni zviždanje, jednostavno čovek u nekoj letargiji, ne razumem to...Čović ne ume da brani pik, ali nikako, sve beži od igrača kad mu stanu na blok, napadački limitiran, koliko i visinski. Ristić kao onaj, daleko bilo, Nastić, kretnja, stav, žali Bože..Stranci prave veliku razliku, da nam nije njih, ne znam šta bismo radili.

avatar
Апис
Tuesday, 16.10.2018
21:06

ИДЕМО ДАЉЕ!