EK - Poluvreme nije dovoljno, Valensija slomila Partizan u nastavku

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2018.
22:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana prikazali su se o dobrom svetlu na gostovanju Valensiji, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz u duelu sa favorizovanim rivalom.

twitter.com/PartizanBC
twitter.com/PartizanBC

Povezane vesti

Još jedna utakmica u kojoj su izabranici Nenada Čanka odigrali dobro u prvih dvadeset minuta završena je porazom.

Partizan je na jednom od "najtvrđih" domaćih terena u Evrokupu poražen od Valensije rezultatom 79:71 (20:21, 23:19, 21:14, 15:17), pa posle trećeg kola u Grupi C ima skor 1-2.

Počelo je dobro za crno-bele. Partizan je u prvih deset minuta držao visoke procente u šutu za dva (7/10), a ekipu su "vukli" Markus Pejdž i Vanja Marinković.

Dobru igru iz prvog kvartala gosti su preneli i na drugu četvrtinu, tako da su posle 15 minuta igre stigli do svoje najveće prednosti na večerašnjoj utakmici (29:36).

U poslednjih pet minuta prvog poluvremena viđen je pad u igri Partizana. Valensija je napravila seriju 14:4 i preokrenula rezultat u svoju korist pre odlaska na odmor.

Treća četvrtina pokazala se presudnom za konačan ishod večerašnje utakmice. Valensija je u jednom momentu otišla na +14 i sa dvocifrenim kapitalom (64:54) ušla u poslednju deonicu.

Uspeo je Partizan da uhvati priključak, igrala se utamica "na dva poseda", ali puleni Nenada Čanka ipak nisu imali snage za kapitalni skalp u hali "Pabelon Fuente de San Luis".

Markus Pejdž (14 pts, 2 as) i Aleksej Nikolić (12 pts, 4 as) bili su jedini dvocifreni u ekipi Partizana, a po osam poena imali su Aleksandar Aranitović, Vanja Marinković, Strahinja Gavrilović i Đorđe Gagić (8 sk).

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Vil Tomas sa 17 poena, a pratio ga je Majk Tobi sa 15 poena i 5 skokova.

Valensija je nakon večerašnjeg trijumfa zadržala maksimalan učinak (3-0) i ostala lider u Grupe C ispred Asvela i Zenita koji imaju po dve pobede. Partizan kao i Trento ima jednu pobedu i dva poraza, a poslednju poziciju u Grupi C zauzima Turk Telekom koji ne zna za trijumf.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Asvel, Zenit ekipu Valensije, a Turk Telekom će prvu pobedu tražiti na gostovanju Trentu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Wednesday, 17.10.2018
23:31

Pa..... nista novo

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 17.10.2018
22:58

Pre pocetka meca su nam svi prognozirali da cemo izgubiti minimum 15 razlike, jos smo igrali bez Radeta i Sija. Sad sledi veoma bitan period za nas i sto se tice ABA lige i sto se tice EK (Krka, Asvel, Zadar, Turk Telekom, Mega, Trento, Cibona). Ako izadjemo 100% iz ovih sedam utakmia, sto nije nemoguce, jer je realno da dobijemo sve kuci (Asvel, Zadar, Trento, Cibona), a od Krke i Mege smo jaci, pa i od Turaka smo jaci po meni, 80% posla smo odradili i kad je upitanju ABA i kad je upitanju EK.

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 18.10.2018
11:58

Sta?ti ocekujes da vi prodjete?auu

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 18.10.2018
16:37

Sto da ne. Imamo pobedu na koju mnoge ekipe nece racunati (Zenit), fali nam jos 3 pobede kuci da bi 100% prosi: Asvel sledece nedelje, svi znamo kakvi su Francuzi u gostima, Trento i Telekom zadnje kolo. Opet si pokusao sendvic da zaradis.

avatar
petar000
Wednesday, 17.10.2018
22:40

Ne znam sta da kazem za ovaj Partizan vise. Znaci, kad gledam utakmicu cini mi se da ima stofa za solidnu ekipu, ali simptomaticno postaje ovo brljanje i greske koje pravimo a da protivnk ne radi nikakav pritisak na nas ( i jos veci je problem sto greske pravi bukvalno cela postava, ne pojedinac koga mozes zameniti). Iz utakmice u utakmicu isto, strah me da to ne preraste u naviku. Kazem, svidja mi se ekipa, ali moraju malo da se saberu i da krajeve cetvrtina igraju sa malo vise koncentracije. Sve sto radimo osam minuta u preostala dva lagano bacimo u vodu. Vidi se zelja i ove godine da od Vanje konacno napravimo igraca, ali moje je misljenje da to bas i nece ici, bacio je tri, cetiri sezone igranja u prvom timu Partizana, a da sebe nije ni malo nadogradio za to vreme. Narocito kad se uzme u obzir da su to bile sezone bez nekog rezultatskog pritiska za ekipu. Ne igra on toliko lose, ali ima mnogo losa resenja kad se lomi utakmica, bira sebi nemoguce situacije i odatle sutira. Znaci, iz solidne situacije pokusava da popravi, i onda kad ne uspe sutira iz nemogucih. To je ono sto sam pricao i prethodnih sezona da mu fali malo vise koncentracije i malo vise kosarkaske inteligencije. Mislim da on igra onako, bez mnogo razmisljanja, bez vica nekog. Potencijala je imao, ali po meni ga nije nadogradio bas ni malo. Nista novo nije sebi dodao u igri, cak ni taj sut vise nije ubitacan kao nekad. Onako, tanko mi to. Sve u svemu ekipa posle vise sezona lici na nesto, videcemo dokle mozemo.

avatar
Sanchez Bakero
Thursday, 18.10.2018
07:50

To što pričaš za Vanju su upravo stvari kod kojih se vidi koji je bio Duletov najveći kvalitet, i koliko nam fali. Ne kažem da bi uz njega Vanja postao novi Bogdan, ali sigurno bi ga "popravio".

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Thursday, 18.10.2018
08:26

Marinkovic = Pantic :-D