EK - Partizanu se ponovio Jerusalim!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.11.2014.
18:39
Izvor: Sportske.net

Serija poraza šampiona Srbije u Evrokupu nastavljena je na gostovanju Crvenom Oktobru u Volgogradu a čini se da je sa 0-4 na startu grupne faze pomenutog takmičenja Partizan sve dalji od plasmana u drugu rundu.

Beta/Igor Kupljenik/Bobo
Beta/Igor Kupljenik/Bobo

Povezane vesti

Košarkaši klub Partizan NIS nastavio je da ređa poraze u grupnoj fazi Evrokupa a četvrti u nizu pretrpljen je večeras na gostovanju Crvenom Oktobru u Volgogradu.

Crveni Oktobar je slavio rezultatom 61:59 (15:12, 17:13, 15:16, 14:18) čime su Partizanove šanse da se plasira u dalji tok takmičenja svedene na minimum premda ostaje da se odigra još šest utakmica.


Tim Dirka Bauermana iskoristio je slabosti Vujoševićevog "vrtića" i to je osnovni razlog večerašnjeg poraza crno-belih.

Košarkaši Partizana NIS dobro su otvorili meč, poveli rezultatom 4:10 ali je onda usledila serija domaćih od 11:0 posle koje košarkaši Crvenog Oktobra preuzimaju vođstvo i uspevaju da ga zadrže sve do dva i po minuta pre kraja kada Mihajlo Andrić vraća nadu gostima da mogu do podviga.

Nemoć izabranika Duška Vujoševića očitovana je tokom prvih 20 minuta igre kroz statistiku u šutu za dva poena. Crno-beli su samo četiri puta uzeli šut za dva a samo jednom pogodili!

Partizan je tokom prvog dela igre postigao samo 25 poena a taj učinak je ostvaren zahvaljujući trojkama koje su održavale crno-bele u meču (9/24 tokom prvog poluvremena).

U nastavku su domaći održavali prednost ali je na tri minuta pre kraja Andrić pogodio za tri i doneo jedinu prednost Partizanu tokom drugog dela igre (54:55).

Od tog momenta Crveni Oktobar ponovo uspostavlja kontrolu nad igrom, pravi mini seriju od 4:0, pa uz sijaset greška izabranika Duška Vujoševića, računajući i neshvatljiv poslednji napad koji je izveo Milenko Tepić, domaći stižu do druge pobede.

Kako je već rečeno, Partizan je imao poslednji napad kojim je mogao bar do produžetka, ali je Milenko Tepić umesto na naskok sa "kapice" odlučio da pravi korak unazad, krene na levu stranu, a onda preko ruke promaši šut kojim bi Partizan mogao do izjednačenja.

Petorica košarkaša Partizana NIS raspodelili su učinak a osim Milutinova (13 pts, 9 sk), Murića (12 pts, 4 sk, 3 as), Tepića (10 pts, 3 as), Gagića (10 pts, 6 sk) i Andrića (10 pts), u strelce su se upisali još samo Bogdanović (2 pts) i Aranitović (2 pts).

Crno-beli posle četiri odigrane utakmice u grupi "E" ima sva četiri poraza a narednu utakmicu igra u "Pioniru" protiv rumunskog Asesofta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke