EK - Partizanu dobre vesti iz Španije, Zvezdi loše sa Apenina

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.11.2018.
22:37
Izvor: Sportske.net

Valensija je ostavila Partizan u životu, dok je Andora pobedom nad Brešom zakomplikovala život Crvenoj zvezdi.

eurocupbasketball.com/Turk Telekom
eurocupbasketball.com/Turk Telekom

Povezane vesti

Poslednje utakmice 7. kola u grupama u kojima nastupaju srpski predstavnici u Evrokupu ispraćene su sa velikom pažnjom u taboru Crvene zvezde i Partizana.

Šampion Srbije upisao je tri poraza na poslednje četiri utakmice i tako zakomplikovao sebi život, a nakon večerašnjeg trijumfa Andore u Italiji Zvezdin položaj je dodatno zakomplikovan.

Andora je kao gost savladala Brešu rezultatom 79:73 (16:19, 24:19, 22:9, 17:26) i tako stigla do četvrte pobede u Evrokupu.

Na taj način Andora se izjednačila sa Zvezdom, a upravo će ova dva tima u sledećem kolu odmeriti snage. Pobednik će ostati u trci za prvo mesto na tabeli, dok poraženom najverovatnije ostaje da se zadovolji trećim ili četvrtim mestom u Grupi A.

Crveno-beli su duel u Beogradu dobili sa šest poena razlike (85:79), što znači da bi u slučaju poraza trebalo barem da zadrže prednost u međusobnom skoru iako bi Andora u slučaju pobede nad Zvezdom imala trijumf više dva kola pre kraja.

Za Partizan stižu mnogo bolje vesti sa zapada Evrope. Valensija je opravdala ulogu favorita i savladala Turk Telekom (101:83) što crno-bele ostavlja u trci za plasman u Top 16.

Nikako ne bi valjalo da Turk Telekom pre gostovanja u "Pioniru" ostvari još neku pobedu jer bi u tom slučaju Partizan imao minimalne šanse za plasman u dalji tok takmičenja.

Valensija je večeras prekinula pobedonosni niz kluba iz Ankare i ostavila ga na skoru 3-4 posle sedam kola, što će reći da Turk Telekom ima jednu pobedu više od Partizana sa kojim će se sastati u okviru 10. kola.

Pre toga Partizan igra protiv Valensije u Beogradu i Asvela u gostima, a Turk Telekom dočekuje francuskog predstavnika i italijanski Trento.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Thursday, 15.11.2018
16:56

Zašto Andora piše ćirilicom, a ostali latinicom?

avatar
magister
Thursday, 15.11.2018
11:14

Da pobedi sve, što je blizu neverovatnog, ali moguće, Partizan će biti na 5 5. Samo u tom slučaju ulazi u konkurenciju za TOP 16, a tad mu je šansa i da bude ispred Zenita. Sa 4 6, što je znatno dostižnije, ali takođe teško, ima mnogo kombinacija i zavisiće od drugih.