EK - Ovo su kombinacije koje Partizan večeras drže u igri!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2018.
11:19
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije overio je plasman u Top 16, sutra će znati sa koje pozicije u Grupi A ide dalje. Za Partizan su stvari značajno komplikovanije.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Danas i sutra na programu su utakmice poslednjeg kola preliminarne faze takmičenja u Evrokupu. Kolo pre kraja znamo imena dvanaest od šesnaest klubova koji će nastaviti borbu za trofej i plasman u Evroligu, a među njima je i aktuelni šampion Srbije.

Crvena zvezda mt:s odlazi na gostovanje Galatasaraju bez ikakvog pritiska. Nakon večerašnje utakmice između Andore i Monaka znaće se može li Zvezda do druge pozicije u Grupi A, ili će sutra pasti odluka da li dalje ide sa trećeg ili četvrtog mesta.

Ukoliko Monako večeras savlada Andoru kao gost Crvena zvezda mt:s pobedom u Istanbulu overava drugo mesto na tabeli Grupe A. Bude li Andora slavila, Zvezda ne može do drugog mesta, a trebalo bi da se desi čudo pa da završi kao četvrta jer u slučaju istog skora sa Ulmom (5-4) ima mnogo bolju koš razliku, a ona će na kraju odlučivati jer srpski i nemački klub imaju po pobedu u međusobnim okršajima i istu koš razliku.

Crvena zvezda mt:s svoju utakmicu 10. kola sa Galatasarajem igra u sredu od 18 časova u Istanbulu.

Mnogo je komplikovanija situacija u Grupi C u kojoj igra drugi srpski predstavnik. Partizan je pobedom nad Asvelom u pretposlednjem kolu zadržao šanse za plasman u Top 16, a nakon večerašnjih utakmica u Sankt Peterburgu i Trentu znaće se šta crno-beli moraju da urade da bi prošli dalje.

Samo u slučaju da Zenit i Trento večeras slave Partizan bi završio takmičenje čak i u slučaju pobede nad Turk Telekomom u sredu uveče.

Osim te, ostaju još tri kombinacije u kojima Partizan zadržava šanse za prolazak u Top 16 fazu, a evo i kako one izgledaju.

Opcija 1: Pobede Zeita i Valensije.

Partizan PROLAZI ako savlada Turk Telekom sa najmanje 5 poena razlike.

Opcija 2: Pobede Asvela i Valensije.

Partizan PROLAZI ako savlada Turk Telekom bilo kakvom pobedom, a mogao bi i do trećeg mesta.

Opcija 3: Pobede Asvela i Trenta.

Partzan PROLAZI dalje sa bilo kakvom pobedom.

Jasno je, dakle, da Partizanu samo jedna od četiri moguće opcije nikako ne odgovara, a pobeda nad Turk Telekomom se svakako nameće kao imperativ i bez nje nema nikakvog kalkulisanja.

Za kraj možemo da kažemo da su pojedine ekipe već zauzele svoja mesta u grupama Top 16 faze. Evo kakva je situacija kolo pre kraja.

Grupa E: Monako, B2, C3, Ritas Vilnjus;
Grupa F: B1, Asvel, Fraport Skajlajners, A4;
Grupa G: Valensija, Unikaha, A3, B4;
Grupa H: Uniks, A2, Cedevita, C4;

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 18.12.2018
13:24

Odakle vama novinarima da mi u cetvorouglu ispadamo (ako Trento pobedi, a Zenit izgubi)? U tom slucaju mi imamo 3-3 ko i Zenit, Turk Telekom 4-2, a Trento 2-4, a bolji smo u medjusobnom skoru od Zenita. Znaci Turk bi bio treci, mi cetvrti.
Drugo Zvezda moze da bude cetvrta i u slucaju da ona izgubi, kao i Andora, a da Ulm pobedi.