EK - Odlični Srbi, Obradović i Đorđević ređaju uspehe

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 11.01.2017.
22:49
Izvor: Sportske.net

Igra se uveliko Top 16 faza Evrokupa, a i Srbija ima svoje predstavnike među košarkašima i trenerima.

twitter.com/fcb_basketball
twitter.com/fcb_basketball

Povezane vesti

Bajern iz Minhena i Lokomotiva Kuban su ekipe koje predvode srpski treneri i koje nakon dva kola Top 16 faze Evrokupa imaju maksimalan učinak.

Ekipa Saše Obradovića je danas savladala Mursiju sa 70:60, a najbolji je bio nekadašnji igrač Partizana Kevin Džons sa 15 poena, 9 skokova i 4 asistencije.

U grupi A igrali su još i Fuenlabrada i Gran Kanarija, a domaćin je slavio sa 85:75 ostavivši tako Gran Kanariju na poslednjem mestu na tabeli.

Ivan Paunić je bio odličan, postigao je 13 poena u pobedi svog tima.

U derbiju je Zenit savladao Lijetuvos Ritas sa 88:79, a ponovo je bio sjajan Stefan Marković. Srpski reprezentativac je imao 9 poena, 7 skokova i 8 asistencija u pobedi svog tima.

U drugom meču ove grupe Hapoel je u Jerusalimu savladao Nižnji sa 98:76 i tako su došli do druge pobede u isto toliko mečeva. Kurtis Džerels je bio odličan sa 21 poenom.

U još jednom derbiju, mnogi bi rekli evroligaškom meču, Bajern je savladao Himki sa 90:74. Ekipa Aleksandra Đorđevića je imala čak petoricu igrača koji su imali preko 10 poena, a Brajs Tejlor je bio najefikasniji sa 15 poena, dok je poen manje postigao Vladimir Lučić. Kod gostiju su jedino bili raspoloženi Šved i Pulen, prvi je imao 16, drugi 17 poena.

U neizvesnoj utakmici Valensija je uspela da slavi protiv Albe iz Berlina sa 85:80. Bojan Dubljević bolji od ostalih u pobedi domaćina, dok je Dragan Milosavljević bio jedan od boljih u gostujućem sastavu sa 8 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Kikanović, Atsur i Ingliš sa po 12 poena su bili najefikasniji kod gostiju.

U poslednjem meču današnjeg dana, Unikaha je kao domaćin savladala Cedevitu sa 73:59. Adam Vačinski je sa 17 ubačenih poena bio najefikasniji kod domaćina, a Nemanja Nedović je ubacio 12 poena i imao 7 asistencija.

Boatrajt je bio najbolji kod hrvatskog sastava sa 19 poena.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 12.01.2017
00:27

Prosli smo dalje u kosarci, sad je to i teoretski obezbedjeno, ostaje samo jos pitanje da li cemo i direktno dalje...

avatar
Wednesday, 11.01.2017
23:53

Kevin, Ivan, Kurtis, Dragan i Vladimir. Small ball 5-orka na celu sa Saletom:-D