EK - Obradović dovezao Lokomotivu do predvorja finala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.03.2018.
20:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara stigli su na korak od plasmana u finale Evrokupa, pošto su u prvom polufinalnom duelu ubedljivo savladali Ređo Emiliju.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

U prvom polufinalnom susretu odigranom u Krasnodaru ekipa Saše Obradovića slavila je rezultatom 82:65 (19:15, 24:13, 20:23, 19:14) tako da će u slučaju eventualnog "brejka" u Italiji obezbediti plasman u finale.

Gosti su samo u ovodnim minutima meča i na startu drugog kvartala imali aktivan rezultat, ali je Lokomotiva u drugom poluvremenu dodala gas tako da je sve vreme imala dvocifrenu prednost.

Najveća razlika iznosila je 18 poena za tim Saše Obradovića koji će već u petak imati "meč loptu" za plasman u finale Evrokupa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Brajan Kval sa 16 poena i 4 skoka, a pratili su ga Kris Beb i Frenk Elegar sa po 11 poena.

U gostujućem sastavu Kris Rajt je postigao 14 poena i zabeležio 4 asistencije, a dvocifren učinak ostvarili su još Džalen Rejnolds (13 pts, 9 sk) i Geret Njuels (10 pts, 4 sk).

Drugi meč igra se u petak od 20.45, a eventualna majstorica na programu je 28. marta u Krasnodaru. Plasman u finale obezbediće ekipa koja prva stigne do dve pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke