EK - Novi poraz Budućnosti

Autor: Nikola Miloradović
sreda 09.10.2019.
21:58
Izvor: Sportske.net

Podgoričani doživeli poraz u "Morači" od italijanskog predstavnika.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO

Povezane vesti

Dolomiti Trento je slavio u Podgorici protiv ekipe Budućnosti rezultatom 68:77.

Prvi kvartal su dobili gosti iz Italije sa 23:18, da bi u drugom uvećali prednost za četiri poena.

Očitao je trener Slobodan Subotić svojim pulenima lekciju na poluvremenu, pa su zaigrali kao posednuti u trećoj deonici, koju dobijaju sa 25:13 i dolaze do potpunog preokreta i viška od tri poena pred poslednji odmor.

Ipak, ostali su bez goriva, Trento je očas posla istopio zaostatak i ubrzo stekao komfornu prednosti, zaustavili su ekipu iz Podgorice na samo devet poena u odlučujućoj deonici.

Trento je sa 19 poena predvodio Džejms Blekmon, pratili su ga Džordž King i Rašard Keli (9sk) sa po 15 poena, dok je 11 dodao Džastin Noks.

Kod Budućnosti ponovo najbolji Kobs sa 19 poena i osam asistencija, pratili su ga Danilo Nikolić sa 13 poena, Skot Bemfort sa 11, kao i Hasan Martin sa 10 postignutih poena.

U prvom kolu Budućnost je izgubila u Malagi od Unikahe, a španski sastav je upsiao drugi trijumf večeras, kako je slavio u Poljskoj protiv Arke sa 59:66.

Odličan je bio bivši centar Zvezde Dion Tompson sa čak 21 poenom, on je bio i jedini dvocifren u svojoj ekipip, Aleksa Avramović je za oko 10 minuta na parketu ubacio četiri poena uz dve uhvaćene lopte.

U poljskom sastavu 18 poena Filipa Grina, dok je 11 dodao Devonte Apson.

Stanje na tabeli grupe D, pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke