EK - MVP iz redova Partizana posle TRI godine!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.10.2017.
14:41
Izvor: Sportske.net

Prvi put posle gotovo tri godine zvanje najkorisnijeg igrča kola u evropskim takmičenjima pod okriljem ECA otišlo je u ruke košarkaša Partizana.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Nedostajala je navijačima Partizana kvalitetna evropska košarka i zbog toga ne čudi što su se mnogi obradovali zbog pobede koju su izabranici Miroslava Nikolića ostvarili u utorak na gostovanju Bilbao Basketu.

Trijumf u "Bilbao Areni" stigao je kao nagrada za uložen trud od početka sezone, a prva pobeda u novoj sezoni Evrokupa uveličana je priznanjem koje je danas stiglo u klub iz Humske.

Za najkorisnijeg igrača trećeg kola grupne faze Evrokupa imenovan je plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos koji je sa 27 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 6 iznuđenih faulova sakupio 34 indeksna poena, najviše među igračima čije su ekipe slavile u prethodna dva dana.

Amerikanac je ovu sjajnu vest saznao na putu za Zagreb gde crno-bele u petak očekuje novo gostovanje u ABA ligi i nema sumnje da će mu ona dati dodatni podstrek u susretu sa Cibonom.

Važno je istaći i to da je prvi put posle gotovo tri godine jedan košarkaš Partizana poneo zvanje najkorisnijeg igrača kola u takmičenjima koje organizuje ECA.


Pre Vilijams-Gosa titulu MVP-a kao član Partizana poneo je aktuelni kapiten reprezentacije Srbije Milan Mačvan koji je u okviru 10. kola grupne faze Evrokupa briljirao u pobedi nad Asesofrom u Rumuniji.

Dovoljno je podsetiti da je taj meč odigran sredinom decembra 2014. godine i da je od tog momenta Partizan čekao dve i po godine da ponovo zaigra u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 26.10.2017
15:56

Ozbiljan igrač, mora se priznati. Svaka čast.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 26.10.2017
14:57

Jedina mana mu je sto nema sut iz driblinga, ali boze moj da ga ima ne bi bio kod nas, ali inteligencija mu je na visokom nivou.