EK - Limož slavio u Berlinu, Partizanu ostaje teorija

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.12.2017.
22:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Limoža slavili su na gostovanju u Berlinu i tako praktično eliminisali Partizan iz trke za mesto koje vodi u dalji tok takmičenja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Rezultatska kriza u kojoj se nalazi Partizan dovela je do smene trenera dan uoči utakmice osmog kola grupne faze Evrokupa sa Bilbao Basketom.

Utakmica sa španskim sastavom za crno-bele će biti eliminacionog karaktera jer eventualni poraz znači definitivan oproštaj od daljeg takmičenja u Evrokupu.

Misija crno-belih i sada je gotovo pa nemoguća jer je Limož u okviru 8. kola savladao Albu u Berlinu rezultatom 84:78 (18:26, 24:21, 23:10, 19:21) i otišao na tri pobede više u odnosu na Partizan.

To znači da crno-beli sutra moraju da pobede Bilbao Basket, ali i da u poslednja dva kola dobiju Limož kod kuće i Lokomotivu Kubanj u gostima. Pritom, pobeda nad Limožom mora da bude najmanje sa 10 poena razlike. Tu je i poslednji uslov, Limož bi morao da izgubi od Lijetuvos Ritasa na domaćem terenu.

Kada se podvuče crta, jasno je da Partizan treba da se fokusira na ono što sledi u ABA ligi i da u nastavku sezone pokuša da se domogne rezultata koji će mu obezbediti barem četvrto mesto na tabeli regionalnog šampionata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
boris96pfk
Wednesday, 13.12.2017
21:57

I sta ima opet od tog cetvrtog mjesta?? Opet doci u Evrokup i ispasti i pricati o nekom novom cetvrtom mjestu. Ovde treba pobjedjivati jos danas i sad!

avatar
DR DRE
Wednesday, 13.12.2017
09:34

Odmah se znalo da od toga nema nista.