EK - ''Efekat Trinkijeri'' kratko trajao, Partizan vezao treći poraz i pao na poslednje mesto!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.11.2018.
20:43
Izvor: Sportske.net

Posle večerašnjih rezultata, plasman u Top 16 Evrokupa za Partizan deluje kao ''nemoguća misija''.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle poraza od Zenita i Budućnosti, ekipa Partizana večeras je pretrpela i treći uzastopni poraz, pod vođstvom novog trenera Andree Trinkijerija.

Crno-beli su u meču osmog kola Evrokupa pred svojim navijačima poraženi od Valensije rezultatom 69:61 i tako šanse za plasman u drugu fazu takmičenja doveli u domen teorije.

Nošen podrškom oko 5.200 gledalaca u ''Pioniru'', Partizan nije dobro ušao u meč. Crno-beli su poveli sa 2:0, ali Valensija je odmah ušla u svoju seriju i povela sa već ubedljivih 13:4.

Reagovao je Andrea Trinkijeri promenama i tajm-autom i Partizan je počeo polako da hvata svoj ritam, a značajnu ulogu u tim trenucima imao je i centar Đorđe Gagić.

Početkom druge deonice, Vanja Marinković je vezao dve trojke  i Partizan je uspeo da uhvati rezultatski priključak. Valensija je ipak, predvođena odličnim Dubljevićem, i dalje održavala vođstvo, ali u samom finišu prvog poluvremena Rade Zagorac donosi izjednačenje crno-belima, da bi Stefan Janković u poslednjoj sekudi drugog kvartala iznudio prekršaj Van Rosoma i sa linije slobodnih bacanja pogodio za 36:34 u korist Partizana na poluvremenu.

Početak treće četvrtine obeležio je trojkaški obračun, ređale su se trojke Van Rosoma, Tomasa sa jedne, Markusa Pejdža sa druge strane i Partizan je održavao rezultatski priključak.

Krajem ovog dela igre gosti su poveli sa 52:48, a onda kreće nova serija Partizana. Započeo ju je Rade Zagorac, nastavio Vanja Marinković i Partizan je početkom četvrte četvrtine stiže do najubedljivijeg vođstva - 57:52.

Ali, umesto da u tom stilu i nastave, crno-beli su kao mnogo puta ove sezone dozvolili sebi ekspresni pad u igri i gosti iz Španije vrlo brzo prave seriju 12:0, za vođstvo od 64:57.

Posle ovoga nije bilo povratka za ekipu Partizana do kraja meča i crno-beli su morali da se pomire sa šestim porazom u osam odigranih kola.


Vanja Marinković sa 15 i Džok Lendejl sa 14 poena su bili jedini dvocifreni u Partizanu. Pobedničku ekipu predvodili su Sem Van Rosom sa 20 poena, po pet skokova i asistencija i Bojan Dubljević sa ''dabl-dabl'' učinkom - 12 poena i 12 skokova.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Thursday, 22.11.2018
19:58

Prošle godine jedna pobeda, ove već DUPLO više!!!

avatar
Dm88bgd
Thursday, 22.11.2018
00:58

Definitivno plej sa 10-ak poena i asistencijama i suter.. Aleksej zadnje dve ima sve promasaja iz igre.. Dok vanja igra lose i sa mnogo oscilacija..

avatar
Znajsha
Thursday, 22.11.2018
00:03

Pa nije problem samo u treneru. Ulozeno je u KKP, solidno ali dosta je klub propao tako da kad krenes od nule nije lako.

avatar
DouglasHaffernan
Wednesday, 21.11.2018
22:22

Opa la... je l' se dele bodovi

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
21:46

Ni ne treba da igramo ovo namestacko takmicenje u kojem je i Trentijeri:-D