EK: Drama u Kazanju, Uniks ide u polufinale, Kulagin tragičar

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.03.2019.
19:12
Izvor: Sportske.net

Odigrana je i majstorica između ruskih predstavnika, ekipa Vlada Jovanovića završila je takmičenje.

Epa/Roberto Bregani
Epa/Roberto Bregani

Povezane vesti

Košarkaši Uniksa slavili su u svojoj dvorani protiv Lokomotive Kubanj iz Krasnodara rezultatom 69:65, te su tako izborili i plasman u polufinale Evrokupa.

Još jedna neizvesna utakmica između ove dve ekipe, nešto bolje je domaćin otvorio utakmicu, ali je Lokomotiva sjajnom serijom došla do preokreta i šest poena viška nakon uvodnih 10 minuta.

Sjajna druga čevrtina Uniksa, koji postiže 27 poena, protivniku dozvoljava svega 13, te na veliki odmor domaćin odlazi sa osam poena prednosti.

Nisu se gosti predavali, još jedna slaba četvrtina Uniksa sa samo 10 postignutih poena, ekipa bivšeg trenera Partizana uspela je da spusti deficit za samo pola poena.

U poslednjih pola minuta, pri rezultatu 62:62, Kajmakoglu pogađa trojku, da bi na drugoj strani Dmitri Kulagin izborio tri slobodna bacanja, nakon faula Morgana.

Promašio je prvo ruski reprezentativac, pogodio naredna dva, ušlo se u penal završnicu u kojoj je domaćin uspeo da zadrži minimalnu prednosti.

Kajmakoglu je predvodio Uniks sa 14 poena, 11 je dodao Erik Mekolum, devet poena ubacio je Džamar Smit.

Kod Lokomotive 16 poena Kulagina, 15 je uz 12 skokova dodao Džahuan Džonson, po devet su ubacili Meklin i Dorel Rajt, bivši igrač Zvezde i FMP-a Dragan Apić nije nastupio.

Ranije je u polufinale plasman izborila ekipa Valensije, dok se majstorice igraju u duelima Albe iz Berlina i Unikahe, kao i između Asvela i MoraBank Andore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke