EK: Čekaju nas majstorice i u Lionu i Berlinu

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.03.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Pobede Andore i Albe u drugoj rundi Top 8 faze.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Valensija je pobedom u Vilnjusu izborila plasman među četiri najbolje ekipe, ali će još neko vreme morati da sačeka na protivnike.

Nakon što je Lokomotiva izjednačila u seriji sa Uniksom, majstorice su izborile i ekipe Andore i berlinske Albe.

MoraBank Andora je na svom terenu bila ubedljiva protiv francuskog Asvela, slavili su sa 98:79, pa je sada 1:1 u seriji, majstorica se igra 13. marta u Lionu.


Gostima iz Francuske je pripao prvi kvartal (19:22), ali je Andora do poluvremena došla do preokreta i prednosti od šest poena.

U trećem kvartalu je domaćin zaigrao još bolje, pa su na poslednji odmor otišli sa 19 poena prednosti, te je sve postalo poprilično jasno u Andori.

U poslednjem kvartalu Asvel nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor, te će u trećem susretu tražiti plasman u polufinale, na svom parketu.

Rafa Luz je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, 15 je dodao Dilan Enis, 12 poena ubacio je Šurna, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Džerom Džordan.

Oliver Stević je dodao šest poena, svi igrači koji su kročili na parket upisali su se u listu strelaca.

Kod Asvela 16 poena talentovanog Tea Maledona, 14 je dodao Ej Džej Sloter, hrvatski reprezentativac Miro Bilan upisao je 12 poena (8sk).

Unikaha je nakon velikog preokreta slavila u Berlinu, ali je ekipa iz Malage propustila priliku da na svom parketu overi plasman u polufinale.

Alba je bila jako ubedljiva u Andaluziji, slavili su gosti iz nemačke prestonice sa 81:101 i na svom parketu će pokušati da izbore plasman među četiri najbolje ekipe.

Malaga je dobila prvi kvartal sa 26:23, ali je u nastavku Alba došla do preokreta, pa i do osam poena prednosti do kraja prvog poluvremena.

U trećem kvartalu Unikaha uspeva da smanji deficit za dva poena, da bi ubrzo u poslednjem kvartalu Alba stekla dvocifrenu prednosti, koja je nastavila da raste, pa su gosti iz Berlina na kraju slavili sa čak 20 razlike.

U pobedničkom sastavu se istakao Rokas Giedraitis sa 23 poena, Sikma je dodao 14, po 11 su upisali Hermanson (9as) i Siva (7as, 6sk), dok su po 10 poena dodali Saibu i Gifi.

U redovima Unikahe 15 poena Šermadinija, Roberts je dodao 13 (9as), 12 poena upisao je Salin, 11 Matijas Lesor, dok su 10 dodali reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević i Kajl Vilčer.

Ritas - Valensija* 56:71 (0-2)

Unikaha - Alba Berlin 81:101 (1-1)
MoraBank Andora - Asvel 98:79 (1-1)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke