EK - Cedevita pala u završnici

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.10.2017.
21:42
Izvor: Sportske.net

Hrvatski šampion doživeo je drugi uzastopni poraz u Evrokupu iako je večeras bio na dobrom putu da slavi protiv favorizovane Darušafake.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši zagrebačke Cedevite upisali su drugi poraz u novoj sezoni Evrokupa, pošto ih je večeras u Istanbulu savladala Darušafaka.

Ekipa koja je prošle sezone igrala u plej-ofu Evrolige slavila je rezultatom 85:83 (21:24, 16:24, 22:15, 26:20) iako je tokom većeg dela susreta jurila zaostatak.

Domaći su tokom prve tri četvrtine konstantno imali zaostatak, najveći je iznosio trinaest poena u završnici drugog kvartala.

Sredinom treće četvrtine Darušafaka je počela da topi prednost Cedevite pa je na startu poslednje deonice stigla do prednosti.

Neizvesna završnica pripala je ekipi Dejvida Blata koju su do druge pobede u Evrokupu predvodili Skoti Vilbekin (23 pts, 3 sk, 5 as) i Džajuan Džonson (20 pts, 7 sk).

Cedevita je imala četvoricu dvocifrenih u svojim redovima. Kevin Marfi je postigao 17 poena i ostvario 5 skokova, a pratili su ga Vil Čeri (15 pts, 5 as), Andrija Stipanović (13 pts, 10 sk, 4 as) i Džanan Musa (13 pts, 5 sk).

Večeras je u Grupi A odigrana još jedna utakmica. Uniks je na domaćem terenu savladao Levaloa rezultatom 76:68 pa posle dva odigrana kola imamo tri ekipe sa skorom 2-0 i tri tima sa dva poraza.

Po dve pobede imaju Uniks, Torino i Darušafaka, a po dva poraza Cedevita, Levaloa i Andora.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke