EK - Budućnost zaustavila "krvarenje", čeka se poslednji četvrtfinalista

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.02.2018.
21:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti prekinuli su seriju od tri vezana poraza ubedljivim trijumfom nad Cedevitom u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa.

aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer
aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer

Povezane vesti

Top 16 faza takmičenja u Evrokupu biće kompletirana do kraja večeri, a ostalo je još samo da vidimo ko će kao drugi iz Grupe F u četvrtfinale.

Utakmice u Grupi G nisu imale nikakav značaj jer su Lokomotiva Kubanj i Budućnost VOLI obezbedili plasman u plej-of posle petog kola. Lokomotiva je na kraju završila Top 16 fazu sa maksimalnih 6-0 pošto je večeras kao gost savladala Trento u Italiji rezultatom 74:71.

Četiri dana nakon okršaja u okviru 19. kola ABA lige ekipe Budućnosti i Cedevite ponovo su odmerile snage, ovoga puta u glavnom gradu Crne Gore.

Nakon tri vezana poraza od Mornara, Lokomotive Kubanj i Cedevite i gubitka liderske pozicije u ABA ligi Budućnost je deklasirala Cedevitu u 6. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izabranici Aleksandra Džikića slavili su rezultatom 84:52 (23:6, 20:17, 24:12, 17:17) i tako završili takmičenje kao drugoplasirani u Grupi G sa skorom 4-2.


Suad Šehović je sa 14 poena (4/7 za tri), 3 skoka i 4 ukradene lopte bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, a po 10 poena postigli su Kajl Lendri (7 sk) i Kajl Gibson (3 sk, 5 as).

Jure Zdovc će sigurno imati šta da kaže svojim igračima posle večerašnjeg poraza jer je samo Roko Ukić uspeo da stigne do dvocifrenog učinka (10 pts, 2 as), dok su ostali odigrali ispod svakog nivoa.

Uniks je u poslednjoj utakmici Grupe H saladao Limož (88:78) i obezbedio mesto u četvrtfinalu sa druge pozicije u grupi. Danilo Anđušić je 20 minuta na terenu postigao 12 poena (3/5 za dva, 1/3 za tri), upisao 5 skokova i 3 asistencije.

Bajern je u neizvesnoj završnici duela sa Lijetuvos Ritasom ipak uspeo da slavi (87:85) i da tako stigne do pete pobede u Grupi F iz koje će kao prvoplasirani u četvrtfinale.

Milan Mačvan zbog povrede neće moći da pomogne svom timu do kraja tekuće sezone, a večeras nije nastupio ni Vladimir Lučić. Stefan Jović je za 21 minut na parketu postigao 2 poena uz 3 skoka i 4 asistencije. Najefikasniji u ekipi Saše Đorđevića bio je Džered Kaningam sa 23 poena (7/11 za dva) i 4 skoka.

Do kraja večeri u Grupi F biće odigrana utakmica Torino - Zenit u kojoj ruskom timu igra i poraz do 10 poena razlike jer ima pobedu više u odnosu na italijanski sastav i pobedu od 11 poena u prvom meču odigranom u Sankt Petersburgu.

Nakon utakmice u Torinu znaćemo ko će biti poslednji učesnik četvrtfinala Evrokupa, a svoje mesto u plej-ofu do sada su obezbedile ekipe Darušafake (E1), Gran Kanarije (E2), Bajerna (F1), Lokomotive Kubanj (G1), Budućnosti (G2), Ređo Emilije (H1) i Uniksa (H2).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Thursday, 08.02.2018
05:57

3 ruske ekipe u četvrtfinalu! Nadam se da će jedna od njih osvojiti.