EK - Bajern preveliki zalogaj za Džikićevu Budućnost

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.11.2017.
21:31
Izvor: Sportske.net

Derbi susret 4. kola Evrokupa u Grupi B završen je ubedljivom pobedom minhenskog Bajerna.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Utakmica u hali "Morača" najavljivana je kao derbi četvrtog kola u Grupi B pošto su snage odmerile ekipe sa maksimalnim učinkom.

Budućnost je nanizala sedam pobeda u svim takmičenjima pre duela sa Bajernom ali je večeras kapitulirala na domaćem terenu.

Gosti iz bavarske prestonice slavili su sa ubedljivh 76:60 (18:18, 23:11, 20:17, 15:14) i tako dokazali da im u Grupi B trenutno nema ravnih.

Tim Aleksandra Džikića bolje je otvorio utakmicu i imao prednost tokom prvih deset minuta ali je u sledeća tri perioda gost postavio stvari na svoje mesto.

Serijom 16:2 na startu druge četvrtine Bajern je stigao do dvocifrene prednosti, a ispostavilo se da je to bio i prelomni trenutak utakmice jer Budućnost više nije mogla da se vrati.

U četvrtom kvartalu gosti su imali i "plus 20" pa se poraz od 16 poena razlike može smatrati prihvatljivim za šampiona Crne Gore i lidera ABA lige.

Kajl Lendri sa 15 i njegov imenjak Gibson sa 13 poena bili su najefikasniji u poraženom sastavu, dok su Bajern predvodili Devin Buker (15 pts, 8 sk), Nihad Đedović (13 pts, 5 sk) i Milan Mačvan (11 pts, 3 sk).

Vladimir Lučić nije bio deo tima i tako će biti još neko vreme jer je doživeo težu povredu stopala, dok je Stefan Jović za 25 minuta na parketu postigao jedan poen (0/2 za dva, 0/1 za tri), ubeležio 2 skoka i 4 asistencije.

U Grupi B odigrana je još jedna utakmica večeras. Galatasaraj je u Istanbulu vezao četvrti poraz, a bolji od domaćih bio je Lijetkabelis koji je slavio rezultatom 78:73.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 01.11.2017
23:22

Jović nešto slabo igra od odlaska iz Zvezde!

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 01.11.2017
23:41

Jovic nikada nije bio poenter, igra iskljucivo za druge, drzi stabilnost u igri...Nisi gledao tekmu, odigrao je odlicnu odbranu, direks naterao Dzikareve pulene da izgube nekoliko poseda, otimao lopte, timski zatvarao savrseno...Svega 3 suta je uzeo...Dobar je Jovke, za sada, nakon 4 odigrana meca u EC ima 50% suta trice, kao i sa poludistance, uz odlicne i brojne asistencije....