EK: Alba posle drame i preokreta do polufinala!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 13.03.2019.
20:54
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo je još jednom bilo u Berlinu, ovoga puta je završnica pripala domaćoj ekipi.

eurocupbasketball.com/Alba/Andreas Knopf
eurocupbasketball.com/Alba/Andreas Knopf

Povezane vesti

Košarkaši berlinske Albe slavili su na svom parketu u majstorici četvrtfinala Evrokupa protiv Unikahe iz Malage, rezultatom 79:75.

Prvi meč je, podsetimo, pripao Unikahi, iako je Alba vodila većim delom, ali je španski sastav u završnici došao do velikog preokreta i do pobede.

Alba je uzvratila "brejkom" u Malagi, a večeras je bilo slično kao i u prvoj utakmici u "Mercedes-Benc Areni", samo što su timovi zamenili uloge.

Tesno je bilo u prvih 20 minuta, ali je Unikaha na pauzu otišla sa tri poena viška.

Gosti su stekli i dvocifrenu prednost u trećem kvartalu, ali je Alba uspela da se vrati, spustili su deficit na samo dva poena pred poslednjih 10 minuta.

Ponovo dobra serija gostiju, koji uspevaju da steknu nešto komforniju prednost, ali to nije obeshrabrilo Aitove pulene, koji dolaze do preokreta i pobede u samoj završnici.

Najpre je Hermanson dvojkom doneo preokret u poslednjem minutu, Unikaha nije iskoristila naredni napad, da bi poto Giedraitis odlepio Albu na +3.

Ponovo neuspešan napad ekipe iz Malage, da bi pobedu domaćina sa linije za slobodna bacanja overio Luk Sikma.

Istakao se Pejton Siva sa 15 poena i 10 asistencija u pobedničkom sastavu, pratili su ga Sikma (7sk) i Giedraitis sa po 14 poena, dok su po 10 dodali Hermanson i Saibu.

U redovima Unikahe nova dobra partija bivšeg centra Zvezde Matijasa Lesora, francuski reprezentativac je meč završio sa 18 poena i šest skokova, pola koša manje dodao je Sasu Salin, Dragan Milosavljević bez poena, sa samo dve asistencije i jednim skokom.

U polufinale su se već plasirali Valensija i Uniks, sada je tu i Alba, pa se čeka još samo pobednik duela između Asvela i MoraBank Andore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke