Eh, da je došao u Partizan kod Duleta, šta se desilo sa petim pikom drafta?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.11.2017.
13:04
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno je bio povezivan sa prelaskom u Partizan, potom je izrastao u evropski biser, ali mu preko bare ne ide najbolje.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Mario Hezonja je važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša na samo u Evropi već u čitavom svetu.

Osvojio je sa hrvatskom U16 selekcijom Evropsko prvenstvo u Češkoj 2011. godine, bio i MVP tog turnira, a naredne godine je u Litvaniji osvojio bronzu na Svetskom šampionatu. Bio je jedan od najboljih pojedinaca na oba takmičenja, videlo se odmah da se u njemu nalazi veliki talenat.

Igrao je kao omladinac za KK Zagreb, a onda se pojavila priča da bi karijeru mogao da nastavi u redovima Partizana, kod Duleta Vujoševića kog je mnogo cenio.

Ipak, put ga je odveo u Barselonu, sa roditeljima je odlučio da se ne preseli u Beograd i zaigra za "crno-bele", a u Kataloniji je stasavao uz neke od najboljih evropskih košarkaša.

Mario Hezonja

Osvojio je sa Barsom i ACB ligu 2014. godine, izrastao u jednog od najboljih mladih igrača na "Starom kontinentu", pa je bilo vreme da se okuša na NBA Draftu.

Biran je te 2015. godine kao peti pik prve runde od Orlando Medžika, franšiza sa Floride imala je velika očekivanja.

Ipak, prve sezone nije blistao, bio je daleko od bilo kakve konkurencije za Rukija godine, na 79 nastupa u proseku je upisivao 6,1 poena uz 2,2 skoka i 1,4 asistenciju po utakmici.

Naredne sezone, kada se mislilo da je "preležao dečije bolesti" i da će konačno pokazati svoj pun potencijal, Hezonja je još dublje propao, utopio se u sivilo Medžika, u proseku je davao 4,9 poena protivnicima, beležio je manje od 15 minut na parketu u proseku.

Mario Hezonja

Ove sezone, kada Orlando konačno igra kako je Frank Vogel zamislio, Hezonji nema ni traga ni glasa. Džonatan Simons i sjajni Furnije su ga potpuno istisnuli iz ekipe, igra u proseku oko 13 minuta, beležio oko 4,5 poena po utakmici.

Pokušali su Kingsi da ga dovedu, ponudili su pika druge runde i Malakija Ričardsona za Hrvata, ali je taj trejd na kraju propao.

Sada se pojavila informacija da uprava Orlanda neće iskoristiti mogućnost da sa Hezonjom produži ugovor na još godinu dana, te će bivši košarkaš Barselone karijeru nastaviti na nekom drugom mestu, tačnije od narednog leta postaće slobodan igrač.

Videćemo da li će u toku ove sezone u vidu nekog trejda dobiti novu ekipu, ili će od narednog leta tražiti novi NBA ili možda evropski angažman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke