Efes ima velike planove za narednu sezonu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.06.2019.
13:12
Izvor: Sportske.net

Novi prvak Turske već krenuo sa spremanjem tima za narednu sezonu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Anadolu Efes je u nedavno okončanoj sezoni bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u evropskoj košarci.

Domogli su se finala F4 Evrolige, gde su ipak poraženi od CSKA, dok su u finalu plej-ofa turske Superlige uspeli da savladaju velikog rivala, ekipu Fenerbahčea.

Sastavio je Ergin Ataman odličnu ekipu, koju su predvodili Vasa Micić i Šejn Larkin, a ambicije kluba su nakon trofejne sezone porasle.

Tako će Efes pokušati da napravi još jači tim za narednu sezonu, već su angažovali turskog internacionalca Tolgu Gečima, ali to je samo početak.

Prema rečima trenera Atamana, Efes pregovara sa Derikom Vilijamsom iz Bajerna i Anđelom Kalojarom iz Makabija, jedan od njih bi trebalo da zameni Broka Motuma, koji je nakon dve godine napustio Istanbul.

"Brok Motum je napustio tim i tražimo krilnog centra. U pregovorima smo sa Derikom Vilijamsom i Anđelom Kalojarom. Ali Vilijams nam je rekao da hoće da sačeka NBA", izjavio je Ataman.

Vilijams je u sezoni za nama debitovao na "Starom kontinentu", pokazao je u dresu Bajerna da je sjajan igrač, a jasno je da je njegov prioritet povratak u domovinu, u najjaču ligu na svetu.

Kalojaro je sa druge strane imao sasvim dobru sezonu u dresu Makabija, videćemo da li bi Tel Aviv mogao da zameni Istanbulom.

Ataman je dodao da slična sudbina poput Vilijamsove, čeka i sjajnog plejmejkera Šejna Larkina.

"Larkin je veoma srećan ovde i mislim da će nastaviti sa Efesom, ako ostane u Evropi. Ali ako dobije veliku ponudu iz NBA, onda će nas napustiti. U ovom trenutku, računamo na njega i učinićemo sve da zadržimo tim na okupu za narednu sezonu", dodao je trener Efesa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke