Efes dobio derbi protiv Fenera

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.10.2017.
18:08
Izvor: Sportske.net

Posle tesnog poraza od Unikahe u Evroligi, ekipa Željka Obradovića je poražena u derbiju na domaćoj sceni.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

U derbiju drugog kola turskog šampionata Anadolu Efes je slavio protiv aktuelnog šampiona Fenerbahčea rezultatom 84:80.

Fener je prvu četvrtinu dobio sa pola koša (19:18), ali se Efes raspucao u drugoj, ubacio rivalu 27 poena u ovom periodu igre i na veliki odmor otišao sa prednošću od pet poena (45:40).

Tamo gde su stali u drugom kvartalu, Perasovićevi puleni su nastavili u trećem i u odlučujućih deset minuta 'Pivari' su ušli sa velikih 11 poena prednosti.

Ispostavilo se da je to bio dovoljno veliki zalog, iako je Fenebahče odigrao odlično poslednju četvrtinu i u finišu prišao na jedan posed, Efes nije dozvolio preokret i na kraju slavio.

Erik MekKolum je bio najzaslužniji sa trijumf Efesa, ubacio je 29 poena, pratili su ga Riki Ledo sa 13, Krunoslav Simon sa 12 i Brajant Danston sa 10 poena. Doprinos pobedi dao je i centar repezentacije Srbije Vladimir Štimac, njegov učinak je bio 8 poena i 5 skokova.

U četi Željka Obradovića najefikasniji je bio Bredli Vonamejker sa 20 poena, Melih Mahmutoglu je ubacio 13, dvocifren je bio i Jan Veseli sa 13 poena, 'Letećem Čehu' je nedostajao jedan skok za dabl-dabl. Jedini srpski košarkaš iz Fenerbahčea Marko Gudurić je postigao 8 poena, imao po dva skoka i asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke