Efekat ŽOC - Gudurić je drugi u Evroligi u ovom segmentu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.01.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš drastično popravio procente u šutu za dva poena. Trenutno je samo jedan igrač ispred Marka Gudurića.

Epa/Miguel Angel Polo
Epa/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Nešto više od šest meseci prošlo je od transfera Marka Gudurića iz Crvene zvezde mt:s u Fenerbahče Doguš, a već sada se naziru plodovi saradnje sa Željkom Obradovićem.

Srpski reprezentativac nastupio je na svih 19 mečeva koje je Fenerbahče od početka sezone odigrao u Evroligi, a prosečno na terenu provodi 16:50 minuta.

Kada se pogleda statistika primetno je da Željko Obradović u poslednjih nekoliko mečeva daje više prostora Marku Guduriću, a ovaj to koristi na pravi način.

Tako na poslednja četiri susreta Marko Gudurić beleži prosek od 13,5 poena što je daleko iznad ukupnog proseka mladog srpskog košarkaša.

To nije sve na šta treba obratiti pažnju kada je Marko Gudurić u pitanju. Da li je u pitanju "efekat ŽOC" ili je po sredi nešto drugo, tek "Harden sa Lima" trenutno zauzima drugo mesto na listi najefikasnijih šutera za dva poena u Evroligi!

Bolji procenat u šutu za dva poena u Evroligi trenutno ima samo Valter Tavares iz Real Madrida koji je na 12 mečeva stigao do 71,43% u šutu za dva.

Marko Gudurić je drugi na ovoj listi sa 33 uspešnih od 47 pokušaja u šutu za dva poena, a to je 70,21% uspešnosti!

Poređenje sa ostalim igračima možda treba ostaviti po strani za sada. Mnogo više raduje to što je Gudurić napravio evidentan napredak u odnosu na prethodne dve sezone.

Kada uporedimo sadašnji učinak Marka Gudurića sa onim iz sezona 15/16 i 16/17 videćete da mladi bek ima značajno bolje procente u šutu za dva poena.

Primera radi, na 24 utakmice u sezoni 15/16 Marko Gudurić je za dva šutirao 27/57 (47.4%), a u sledećoj je uz značajno veći broj pokušaja (40/82) bio skoro pa jednako uspešan (48.8%).

Kao što možete da primetite, Gudurić trenutno ima značajno bolje procente i sada samo ostaje da se vidi da li će do kraja sezone uspeti da ostane u ovom ritmu i dokaže da je već u prvoj sezoni u dresu Fenera napravio ogroman pomak u igri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skrbljo
Saturday, 20.01.2018
11:40

Zeljko Obradovic bi od mene panja napravio igraca...

avatar
Kori Volden
Friday, 19.01.2018
22:28

Gurden zver ! Sledece sezone ce biti jedan od glavnih igraca Fenera, one tamo, ako da Bog, NBA .

avatar
mosala1983
Saturday, 20.01.2018
08:25

Има сличан развојан пут као Богдан. Тј. има прави пут за развој кошаркаша, прелазак у сениоре је одрадио у Фмп, односно није грејао клупу код храброг Радоње, после са двадесет у звезди када је већ и стасао И као сениор играо и евролигу а сада код Желимира у најбољу евро екипу дошао, што је прави потез као што је и Богданов био, па за две године Нба. Ето како треба да тече развој младог играча, а не звездин систем са Радоњом, Тејић, Симанић Ребић и компани су права слика овога што причам, боље да играју у мањем клубу него да две године потраће у већем. ко разуме схватиће.