Efekat Đorđević - Virtus ubedljiv u Torinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.03.2019.
13:49
Izvor: Sportske.net

Nakon važnog trijumfa nad Le Manom u osmini finala FIBA Lige šampiona, ekipa Virtusa upisala je prvu pobedu pod vođstvom Saše Đorđevića i u Seriji A.

virtus.it
virtus.it

Povezane vesti

Pozitivno su reagovali igrači Virtusa na promenu trenera i to se videlo već na debitantskom meču Aleksandra Đorđevića na klupi slavnog italijanskog kluba.

Sredinom nedelje Virtus je kao domaćin ubedljivo savladao Le Man (81:58) i obezbedio plasman u četvrtfinale FIBA Lige šampiona, a danas je prekinut niz loših rezultata u Seriji A.

Virtus je nakon tri vezana poraza u Seriji A zabeležio trijumf i vratio se u treku za plasman u plej-of. Ekipa Aleksandra Đorđevića danas je slavila protiv Torina rezultatom 80:64 (27:11, 11:15, 16:19, 26:19) na otvaranju 22. kola italijanskog šampionata.

Ishod prve četvrtine bio je ključan za konačan rezultat meča, pošto je gost otvorio meč na silovit način i sa 16 poena prednosti ušao u preostala tri kvartala.

Torino je u drugom i trećem periodu uspeo da smanji zaosstatak, ali je dobrim otvaranjem poslednje četvrtine Virtus rešio sve dileme po pitanju pobednika i tako stigao do jedanaeste pobede u Seriji A, prve pod vođstvom Aleksandra Đorđevića.

Goste su do prve pobede u Seriji A pod vođstvom Aleksandra Đorđevića vodili Pjetro Aradori (17 pts, 3 sk, 2 as), Toni Tejlor (16 pts, 5 sk, 5 as) i Kelvin Martin (12 pts, 7 sk, 3 as). Dejan Kravić je postigao 9 poena i zabeležio 5 skokova uz 3 asistencije.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke