E, to je tandem, Teo-Grifin! Derbi Klipsima, srpskom čarobnjaku potez večeri u NBA!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.12.2017.
09:16
Izvor: Sportske.net

Povratak Blejka Grifina, Klipersi gazde u gradu. Ovo ostalo morate da vidite. Bogdan dobar u porazu, iznenađenje sezone u "Orakl Areni"!

Beta/AP Photo/Kyusung Gong
Beta/AP Photo/Kyusung Gong

Povezane vesti

Posle mesec dana Klipersi su opet imali svog lidera, Blejka Grifina. Željan košarke bio je ključ trijumfa, ubacio je 24 poena, ali povrede su zla kob tima, sada je Ostin Rivers zaradio povredu, a van stroja su i dalje Beverli i Galinari.

Nošta zato, tu je Teodosić, Srbin je ponovo komandovao u trijumfu nad gradskim rivalom, 11 poena, 7 asistencija i 5 skokova. Ubacio je dve trojke u inače slaboj šuterskoj večeri Klipsa, no Lejkersi su bili još gori, ubacili su samo tri trojke, nedostajao im je Lonzo Bol i naravno Bruk Lopez.

Inače, Teo je ponovo napravio potez večeri, njegova asistencija ka Grifinu pokazuje da se rađa novi tandem koji bi mogao da natera navijače da zaborave Krisa Pola.

Iznenađenje večeri, možda i sezone, videli su nešto severnije u Kaliforniji gde su Hornetsi bacili pod noge šampiona. Dvajt Hauard je ubacio 29 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija, promašio je svega tri bacanja, zvuči nestvarno, kao i čitava utakmica.

Ok, kod Voriorsa i dalje nema Karija koji će se vratiti ovog vikenda, ali svejedno od Šarlota ovo niko nije očekivao, oni su dobili tek treći meč u gostima cele sezone. Durant je ubacio 27, ali su greške došle glave drim-timu iz Ouklenda. Napravili su ih 18, poklonili rivalu 32 poena i to je odlučilo. Večeras čekaju Memfis, Kari će biti u timu, bez njega imaju skor 9-2.



Feniks je dobio Sakramento, Ti-Džej Voren je ubacio 26 poena, dodao 10 skokova, Sansi su sada dve pobede ispred Kingsa na tabeli. Bogdanović dobar sa 13 poena, imao je i 3 asistencije i 2 skoka, ali je meč prelomio Buker. Najbolji igrač Feniksa je promašivao čitave večeri, a onda u poslednjih pet minuta ubacio 13 poena i praktično rešio pitanje pobednika.

Ni 40 poena Rasela Vestbruka nisu pomogli Oklahomi, Milvoki je odneo pobedu, Adetokumbo je ubacio 23 poena, imao 12 asistencija i 6 skokova pa je serija Tandera od šest pobeda prekinuta noćas. Meč je bio kontroverzan, Grk je nagazio liniju prilikom pobedonosnog koša sekundu pre kraja, sudije su odbile da pogledaju snimak, pa je pobeda pripala Baksima, a iz Oklahome su imali velike primedbe.

Iznenađenje i u Majamiju, Netsi su slavili na Floridi, Dragić se ispromašivao, završio sa 11 poena i 5 asistencijea. Čikago je nastavio sa sjajnim partijama, ređaju pobede, u nekada velikom derbiju su slavili protiv Indijane, Finac Markanen je ubacio 32 poena, očigledno Pejsersima ne ide bez Oladipa. Bogdanović je imao loše veče, promašio svih pet trojki, na drugoj strani Mirotić opet sjajan 28 poena za Bulse koji su sa 18 trojki izrešetali rivala i stigli do treće pobede u nizu, za njih je decembar sjajan.

Tripl dabl rukija Denisa Smita Džuniora presudio je Pelikansima, 21 poen, po 10 skokova i asistencija bili su prevaga za Mavse. Na drugoj strani Kazins 32 poena, 20 skokova, ali Dalas je postavio klupski rekord, 22 trojke.

Toronto se vratio u Kanadu, DeRozan je dve loše partije naplatio Atlanti, ubacio je 25 poena, Reptorsi protiv slabog rivala nisu dozvolili nikakvo iznenađenje, dok je razočarani Hjuston posle poraza od Bostona, pao u Vašingtonu. Vizardsi su proigrali posle nekoliko loših partija i pokazali da bolje igraju protiv jakih rivala. Oto Porter Džunior je odigrao odlično, ubacio 26 poena, ovo je peti poraz u nizu za Roketse koji su pre toga imali 14 pobeda.  Vratio se Kris Pol, ali nije pomoglo, tim je nekako delovao van ritma, kao i u poslednjih desetak dana. Harden je ubacio 20 poena, za njegove standarde malo, izjednačio je najgori skor sezone, a Vizardsi su ubacili 18 trojki i izjednačili rekord franšize.

Rezultati:

LA Lejkers - LA Klipers 106:121
Golden Stejt - Šarlot 100:111
Sakramento - Feniks 101:111
Oklahoma - Milvoki 95:97
Majami - Bruklin 87:111
Čikago - Indijana 119:107
Nju Orleans - Dalas 120:128
Toronto - Atlanta 111:98
Vašington - Hjuston 121:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke