Džordanova osveta, Teo i Bobi "131", prazne kolone, poneli dve lopte kući...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.12.2018.
08:49
Izvor: Sportske.net

Srbi bez šanse, Dončić povređen, Klipsi zaustavljeni u Dalasu. Filadelfija strašan domaćin, San Antonio nakon blamiranja podigao glavu...

Beta/AP Photo/Reed Saxon
Beta/AP Photo/Reed Saxon

Povezane vesti

Zaustavljeni su i Klipersi. Dalas je uspeo da savlada vodeći tim Zapada, DeAndre Džordan je bio posebno motivisan, ubacio je 16 poena, uhvatio 23 lopte protiv bivšeg tima, pa su Mavsi i bez lakše povređenog Luke Dončića stigli do trijumfa.

Naši ukupno 131 sekundu na parketu, gotovo praznih kolona, Bobi i Teo su ukrali po jednu loptu i to je sve. Nevolja za Bobija su sjajne partije Harela, noćas je ubacio 23 poema, imao 10 skokova.

Bilo je napeto u finišu, Klipsi su poveli trojkom Vilijamsa u poslednjem minutu, ali je Fini-Smit popravio promašaj Barnsa koji je ubacio 30 poena. Nakon toga je DeAndre pogodio jedno bacanjem nakon što je ukrao loptu "Slatkom" Lu Vilijamsu, na kraju je posle dobre odbrane na Tobijasu Harisu, Smit sa dva bacanja zapečatio sudbinu gostiju.

Proigrao je San Antonio, iako je Lilard ubacio 37 poena, pobeda je ostala u Teksasu. Sparse je vodio DeRozan sa 36 poena, 8 skokova, 6 asistencija, nakon par ponižavajužććih poraza, ovo je bilo preko potrebno "Mamuzama". Šutirali su trojke 70%, sastanak u subotu nakon što su prethodne dve utakmice izgubili ukupno sa 70 razlike je dao rezultat, Blejzersi su vodili posle serije u drugom poluvremenu, ali na kraju je DeRozan pravi baražom poena u trećoj četvrtini okrenuo rezultat.

Filadelfija je savladala Memfis, "Grizliji" umorni od produžetaka u prošlom meču, Ben Simons je ubacio 19 poena, imao 12 skokova, 6 asistencija, Batler 13 od 21 poen postigao u poslednjoj četvrtini. Ponovo je pogađao kada je bilo najpotrebnije, zaista je veliko pojačanje za verovatno najtalentovaniji tim lige. Filadelfija je opak domaćin, 13-1 pred svojim navijačima, ali sada ih čeka iskušenje, u derbiju Istoka igraće u sredu u Kanadi protiv sjajnog Toronta, vodećeg tima lige.

Hasan Vajtsajd i Rudi Gober su vodili veliku bitku, Francuz je završio sa 12 poena i 18 skokova, ali je centar Majamija uz 23 poena, imao 20 uhvaćenih lopti, Hit je srušio Jutu, odlučio je Dvejn Vejd, izborio prekršaj Gobera, realizovao bacanja, Mičel je zatim promašio trojku za pobedu gostiju. Sjajni mladi košarkaš Jute ne krije da mu je Vejd idol, letos ga je dva sata telefonom zapitkivao o pojedinostima kada je NBA u pitanju i kojim putem treba da krene ka zvezdama, "Fleš" mu je strpljivo odgovarao, a ponešto mu je noćas pokazao na terenu.

Dragić i dalje povređen, Majami ima dosta igrača van terena, prekinuli su niz od šest poraza kod kuće, sutra ih čeka državni derbi, ugostiće odmorni Orlando.

Pelikansi su dobili u Severnoj Karolini, sjajan je bio Entoni Dejvis sa 36 poena i 19 skokova, Kemba Voker je imao loše veče, ispromašivao se, bez svog najboljeg strelca u pravom izdanju, Hornetsi teško mogu da dobiju jedan ovakav meč, posle sjajnog starta on je pao u formi, igra dosta slabije u poslednjim mečevima...Kaminski je ubacio 19 poena za Šarlot, ali je imao mnogo problema u odbrani sa "Obrvom". Mirotić 16 poena, 8 skokova.

Na matineu u Holivudu, Sansi su se loše proveli protiv Lejkersa...

Rezultati:

San Antonio - Portland 131:118
Dalas - LA Klipers 114:110
Filadelfija - Memfis 103:95
Majami - Juta 102:100
Šarlot - Nju Orleans 109:119
LA Lejkers - Feniks 120:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke