Džordan, pa Lebron!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.02.2018.
08:26
Izvor: Sportske.net

Neverovatni "Kralj" ispunio obećanje. I to na kakav način...

Epa/Michale Reynolds
Epa/Michale Reynolds

Povezane vesti

Pre par dana nakon serije ponižavajućih poraza, Lebron je obećao sebi, saigračima i navijačima bolje partije.

Rečeno-učinjeno, sekundu pre kraja produžetka primilio je pas od Džefa Grina pogodio preko Džimija Batlera za pobedu Kavsa protiv Minesote. Odigrao je herojsku utakmicu u tek sedmoj pobedi Klivlenda u poslednjih 20 mečeva, prethodne dve utakmice su izgubili kombinovano sa 50 razlike.

Lebron je završio sa 37 poena, 10 skokova i 15 asistencija. Preskočio je svog prijatelja Ilgauskasa kao lider franšize u skokovima, sada je uz Džordana i Garneta jedini čovek u istoriji košarke koji u jednom klubu drži rekorde u poenima, skokovima i asistencijama.

Kavsi su šutirali blizu 60%, pogodili 21 trojku, ali je Minesota takođe bila sjajna u napadu, Batler je ubacio 35 poena, Tauns 30 uz sjajne procente šuta.

Bjelica je meč završio sa 5 poena i 6 skokova.

Crna noć za Feniks, sve njihove nevolje stale su u meč protiv Sparsa, izjednačili su najgori poraz u istoriji, izgubili su 48 razlike noćas u Arizoni, toliko su poraženi i u Portlandu na otvaranju sezone.

Nema se puno šta reći, izbegli su -50, kada je Haus zakucao u samom finišu, u drugom poluvremenu domaćin nije bio ispod 36 poena razlike. U prvoj četvrtini dali su devet poena, već imali 19 zaostatka, stvari su postajale sve gore kako je utakmica odmicala. Oldridž je predvodio San Antonio sa 23 poena, odigrao je 28 minuta.

Riki Rubio igra najbolju košarku u karijeri. Španac je noćas ubacio 29 poena "Grizlijima", Juta je nastavila da deli lekcije na turneji. "Džez" se slušao u Tenesiju, ovo je četvrta pobeda u nizu, perfektna turneja za tim iz "slane države". Doduše ova je bila i najteža, Memfis se nije predavao, ali u finišu nisu imali šansu, na kraju je Čalmers trojkom samo ublažio poraz. Ovo je peti u nizu za Memfis koji je van kruga timova koji će se boriti za plej-of.

Majami nije imao rešenje za Džejmsa Hardena, "Bradonja" je ubacio 41 poen na Floridi, Kris Pol uz 24 poena, imao po 7 skokova i asistencija, na drugoj strani Džof Ričardson je brojao do 30, ali u odbrani se predao, čuvao je Hardena bez uspeha. I Dragić je ubacio 30 poena, ali gosti su imali bolji procenat šuta, napravili su manje grešaka, oba tima su igrala sa po osmoricom igrača, odnosno treneri nisu koristili više od trojicu rezervista...

Detroit je nastavio da pobeđuje sa Blejkom Grifinom, postigao je 11 od 25 poena u poslednjoj četvrtini, Pistonsi su slavili peti put u nizu. Ipak, noćas protiv Netsa glavna priča su 27 skokova Andre Dramonda, najviše u sezoni i samo dva manje od ličnog rekorda. Promašivao je, ali i hvatao lopte pod protivničkim košem, imao je sedam ofanzivnih skokova. Kod Bruklina sjajna partija Krabea, ubacio je 34 poena.

Problemi sa krovom, odnosno vlagom i vodom na parketu, odložili su meč između Pelikansa i Pejsersa u Nju Orleansu.

Rezultati:

Feniks - San Antonio 81:129
Memfis - Juta 88:92
Klivlend - Minesota 140:138 pr.
Majami - San Antonio 101:109
Detroit - Bruklin 115:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 08.02.2018
14:25

prvo Lebron je pogodio trojku za produzetak,pa onda trojku za izjednacenje pred kraj produzetka,pa iduci napad opalio brutalnu blokadu batleru,zadrzao loptu u terenu,ostala je 1 sekunda,tajm aut,grin baca loptu preko cijelog terena Lebron hvata,baca se u fejdavej i pogadja za pobjedu....Brutalan zavrsetak utakmice,nikad nisam vidio da je neko odigrao toliko clutch momenata u 5 min...Njegov osmijeh na licu govori koliki mu je kamen sa srca pao...Isto konacno dobra partija tomasa

avatar
Stefoon
Thursday, 08.02.2018
13:27

Covek je otac ove igre. Najbolji igrac trenutno ubedljivo.