Džordan izabrao najbolju petorku svih vremena, pogrešio kod dvojice?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.10.2019.
12:06
Izvor: Sportske.net

Naravno ovo je njegov izbor...

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Majkl Džordan je izabrao najbolju petorku svih vremena, naravno nema potrebe da bude skroman, on bi svakome bio u najboljoj postavi ikada, a zanimljivo da su svi igrači iz njegove ere.

"Mogu da govorim samo o njima, o onima sa kojima sa igrao, zbog toga će moj izbor biti ograničen na košarkaše iz moje ere"
, rekao je, po mnogima najbolji igrač svih vremena.

Za centra nije imao dileme, i zaista teško da bi neko mogao da ospori Oladžuvona koji je bio top pik drafta 1984. kada je Džordan bio treći i koji je sa Hjustonom osvojio dva prstena.

Ni za pleja nije bilo teško, Medžik Džonson je sa svojom visinom bio netipičan, ali ostao pojam za sve organizatore igre. Lejkersi su imali sreće da ga ugrabe ispred Čikaga na draftu, Bulsi su uzeli Dejvid Grinvuda kao drugog pika, njega se malo ko seća, doduše na kraju karijere je osvojio titulu sa Pistonsima.

Skoti Pipen je bio prvi čovek uz Džordana, asistent u dva pohoda na tri titule prvaka, lik u koga se Em-Džej uvek mogao pouzdati. Pipen je igrom slučaja umesto u Sijetlu završio u Čikagi i zajedno sa Džordanom napravio dinastiju. Skoti je igrao 11 godina za Bulse, ima šest titula, sedam igranja na Ol-Staru, dva olimpijska zlata, u plej ofu je često rešavao odlučujuće mečeve, imao sjajan prosek poena, mada se većina sigurno ne bi složila da bude u prvoj petorci.

Još manje glasova bi dobio Džejms Vorti koji ima tri prstena u Lejkersima, nekadašnji broj 2 sa drafta i čovek koji je bio deo čuvenog "šou tajma" Lejkersa.

Ali kada obratimo pažnju na titule koje je isvojio 1985. 1987. i godinu dana kasnije, on je bio ključni čovek Lejkersa, uz Medžika, najbolji strelac, čovek sa jednim od najboljih procenata šuta u plej ofu. Nije dugo trajao, 12 godina, sve je proveo u Lejkersima, povukao se već 1994. zbog povrede kolena.

Dakle, Medžik, Džordan, Pipen, Vorti, Oladžuvon, mi bismo se odlučili za Medžika, Džordana, Lebrona, Birda i Oladžuvona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Wednesday, 23.10.2019
21:14

Bird umesto Dzejmsa,na cetvorku najbolji krilni centar ikad,Karl Meloun

avatar
zlogi
Wednesday, 23.10.2019
18:25

MJ lepo kaze da ce se drzati igraca iz njegove ere, ali vi se sa njegovim izborom ne slazete, za Lerija se slazem, ali Lebron. Koliko je meni poznato Lebron nije igrao u eri pravog kralja ^^

avatar
Milos Ilic_fb1
Wednesday, 23.10.2019
13:49

A Brajant? A O Nil? A Cemberlejn? A Bird? Petorku je nemoguce napraviti, bukvalno

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 25.10.2019
20:27

Brajant nije u petorci Lejkersa

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 23.10.2019
13:30

Kevin Durant se MORA naci u ovim izborima! Mozda jeste "zmija", mozda nije lider, ali je SIGURNO najbolji ofanzivni igrac ikada i defanzivno besprekoran, uz to, moze da pokriva sve sem petice.

Jedini koji bi mi bili sigurni su MJ,Medzik,KD, za centra Hakim ili O'Nil, mada bih verovatno debelom dao prednost, sto se jos jednog tice, Karija bih uzeo, pa nek ide zivot.

Mada i ovakvoj timcini bi se moglo naci bar 10 dostojnih protivnika, jednostavno su Ameri kraljevi kosarke, uvek bili i uvek bice!

avatar
No rules
Wednesday, 23.10.2019
12:39

Dzordan sastavio tim a mi bi kao bolje. Koji parametar da uzmemo. Zbog cega L.Bird ispred Čemberlena ili Olajdzuvon ispred Bila Rasela npr? Hocu da kazem kako Dzordan ima svako pravo da sastavi petorku i da postujemo njegovo misljenje

avatar
ludjak
Wednesday, 23.10.2019
12:13

na 4 mora Karl Meloun....