Džo "Isus" rešio stvari na Uskrs, "Kandža" zgrabila "Grizlije"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 16.04.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Kevin Garnet sada deluje kao prorok, Juta izgubila Gobera i napravila brejk na Pacifiku. Memfis lak plen za Sparse.

EPA/PAUL BUCK
EPA/PAUL BUCK

Povezane vesti

Džo Džonson je pokazao koliko znači njegovo iskustvo već na startu plej ofa. Svojevremeno ga je Garnet u Netsima nazvao "Isusom", likom koji se pojavljuje i rešava stvari na čudesan način.

Džo Džonson je za svojih 10 sezona u NBA, osam puta sa sirenom doneo pobedu svom timu, u toj kategoriji vodi među aktivnim igračima. Uvek je važilo pravilo da mu dodaju loptu kada je gusto i da se pomere.

Tako je bilo i ovoga puta, veteran je sa sirenom srušio Kliperse i doneo Juti brejk u u meču koji gore nije mogao da počne.

Naime, posle 17 sekundi u prvom napadu "Džez" je ostao bez sjajnog Rudija Gobera. Francuz koji je tokom sezone imao oko 14 poena i 13 skokova je povredio koleno.

Ali, Jutini iskusni igrači su doneli prevagu, Džonson je ubacio 21 poen, Džordž Hil dodao 16.

Na drugoj strani Grifin 26, Pol 25 i 11 skokova. Upravo je Pol pogodio 13 sekundi pre kraja poravnavši rezultat, ali je Džo Džonson uspeo da reši situaciju "jedan na jedan" sa Krafordom i da donese Juti vođstvo.

Videćemo koliko je teška Goberova povreda, teško je verovarti da će se oporaviti do meča broj 2, koji je u utorak u Stejpls Centru.

Brejk su tokom noći napravili i Baksi, pobedom nad Torontom.

San Antonio nije dozvolio nikakvo iznenađenje, Mark Gasol je bio sjajan sa 32 poena, ali i usamljen u naporima da napravi iznenađenje u Teksasu. "Kanžda" Leonard je takođe broja do 32, ali su Sparsi zaustavili Konlija na svega 13 poena, uz loš šut. Spustili su Memfis ispod 40%, što je ključ, pa je serija gostiju u San Antoniju nastavljena. Oni su naime devet puta u nizu izgubili u plej ofu protiv Sparsa sa kojima se često sastaju.

Dobro su počeli, ali to je bilo sve, vođstvo 18:7, pa 28:15, ali čim im je stao šut, Sparsi su ih razneli, ne računajući prvu četvrtinu, ostale tri su dobili sa 42 razlike. Hendikep za Memfis je izostanak Tonija Alena, bez njega će njihova odbrana teško zadržati Leonarda. Na kraju je Popović u poslednjoj četvrtini sem Dedmona odmorio sve startere, sledeći meč je u ponedeljak, ponovo u Teksasu.

U utakmici koja je otvorila plej of, aktuelni šampion Klivlend je savladao Indijanu.

Rezultati:

LA Klipers - Juta 95:97 (0:1)
San Antonio - Memfis 111:82 (1:0)
Klivlend - Indijana 109:108 (1:0)
Toronto - Milvoki 83:97 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke