Džile sasvim iskren: "Dobili smo CSKA i ja sad da budem skroman? Je*eš ti to"

Autor: Pavle Knežević
petak 23.11.2018.
23:41
Izvor: Sportske.net

Malo je reći da je trener šampiona Jadrana bio zadovoljan posle velike pobede.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Loše je Budućnost počela Evroligu, sa šest vezanih poraza, a onda je pobeđena Baskonija. Posle poraza od Himkija u Morači je pao veliki CSKA posle prave drame i fantastične utakmice. Naravno, niko nije mogao da ostane ravnodušan, pa ni trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

"Ovo je, naravno, iznenađenje. Pobedili smo veliki tim. Jedan od sigurno najbolja tri u Evroligi. Želim da iskoristim ovu priliku da zahvalim navijačima. Kada smo bili u minusu, pa rasli, bili su sjajni. Bili uz nas. Pobedili smo moćni CSKA, naravno da je lepo. Dobili smo CSKA, a ja sad treba da budem skroman, jebeš ti to. Pamtićemo, pamtiće i navijači", rekao je Džikić posle utakmice.

On je pričao o učinku Danila Nikolića, koga je pohvalio, a onda je malo i analizirao meč, ali ne dugo. Novinarima je pomenuo da mu ovo ipak nije najdraža pobeda u Podgorici, a govorio je i o svojoj burnoj reakciji posle utakmice.

"Da ne filozofiram puno, pobedili smo CSKA. Nije mi ovo najdraža pobeda u Podgorici. Ni blizu. Bila je jedna u aprilu ipak mnogo draža. Šampionska, neuporedivo. Izvinjavam se ako se u direktnom prenosu videla moja malo burnija reakcija na kraju...Malo smo imali i sreće na kraju, ali i to je deo sporta. Na nekim mečevima ova 'smol bol' igra bez klasičnog centra može da se igra, na nekim ne", rekao je Džikić.

Trener CSKA Dimitris Itudis čestitao je Budućnosti i ocenio da je ekipa zaslužila pobedu.

"Bilo je gusto na kraju, mogli smo i mi pobediti, imali smo poslednji šut Klajburna. Na kraju, odlazimo gorkog ukusa, jer smo bili u kontroli meča od starta. Skoro sve smo izgubili u trećoj četvrtini. Budućnost je odlično kreirala šuteve za tri poena, živela od šuta i uspela", rekao je Itudis.

Dimitris Itudis

On kaže da nije potcenjivao Budućnost.

"Rekao sam igračima na startu da je opasan meč, da rival ima kvalitet. Počeli smo 11:0, a trener Džikić i tada je imao rešenje. Želim mu čestitati. Moji igrači nisu bili fokusirani dovoljno u odbrani nakon velike prednosti.

Neke šuteve smo dobro branili, ali rival je već tada bio u dobrom ritmu i teško ga je bilo zaustaviti. Ovo nam može pomoći, ako budemo pametni. Dešava se, pre dva dana nam se moglo desiti pa smo ipak pobedili. Svaka čast i timu i navijačima, bili su sjajni
", rekao je Itudis.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 24.11.2018
09:44

Čestitke Budućnosti, zaista su se izvadili na pravi i maestralan način. Ipak, onako su loše završili svoj poslednji napad i zbog puke sreće je Danilo Nikolić uhvatio tu loptu. Moralo je ono bolje. Hteo bih samo da pomenem i to, koliko navijači Zvezde razvijaju negativno rivalstvo sa svakim ko ih pobedi u nekoj bitnoj utakmici, i onda spinuju. Tako je bilo dugo godina sa Partizanom, pa kao državni projekat, bankomat itd. a sada sa slobodnim bacanjima i Javorom spinuju i razvijaju negativnost prema Budućnosti.

avatar
nemam pojma
Saturday, 24.11.2018
14:07

Ali ne samo oni, već i naši tzv DERVIŠI. Više vole poraz Budućnosti nego pobedu Partizana. Naravno, zbog Džikića kao protivtežu Vujoševića. Nije mi jasno zašto, ali mržnja je i više nego očigledna.

avatar
Peđa3
Saturday, 24.11.2018
01:33

Džile Car!!!!

avatar
DouglasHaffernan
Saturday, 24.11.2018
01:13

Uffff. Ko da su osvojili NBA

avatar
ViniciusJR
Saturday, 24.11.2018
02:07

Cemu kompleksi? Zar ne bi trebalo da je plus za cijelu ABA ligu da ekipa sa ovih prostora nanese prvi poraz CSKA ove sezone (u svim takmicenjima). Pa i Zvezda je znala da otrese najjace pa smo svi odje cestitali iskreno na tome.

avatar
Old_school
Saturday, 24.11.2018
11:55

Pa i nisu bas svi al.aj.

avatar
Marko HM
Saturday, 24.11.2018
03:03

Kojih prostora?

avatar
nemam pojma
Saturday, 24.11.2018
00:56

Baš mi je drago zbog Džileta.