Džikić zna kvalitete, ali i mane Partizana

Autor: Pavle Knežević
subota 17.11.2018.
16:27
Izvor: Sportske.net

Poštuje trener Budućnosti svoj nekadašnji klub

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Derbi osmog kola ABA lige igra se sutra u Podgorici: četvrta Budućnost dočekuje peti Partizan. Trener šampiona lige Aleksandar Džikić dobro poznaje crno-bele, čiji je bio trener.

"Naš protivnik je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, potezi koje vuku su potvrda toga. Znamo sa kakvim željama dolaze, organizacija putovanja za Rusiju im omogućuje i dodatno vreme za pripremu ove utakmice. Promenili su način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da reše preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svesni smo njihovih kvaliteta i mana", rekao je Džikić za sajt kluba.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri istakao je Nemanju Gordića kao jednu od glavnih pretnji ekipe Budućnosti, a plejmejker Podgoričana želi da njegov tim nastavi sa dobim partijama nakon prve pobede u Evroligi, nad Baskonijom u četvrtak, i nad šampionom Crne Gore Mornarom pre toga.

"Ritam je jak, sve utakmice su izuzetno teške pa tako i ova sa Partizanom. Očekivanja su da nastavimo sa dobrom igrom iz prethodna dva meča. Partizan ima kvalitet i svakako da ćemo probati da se pripremimo što bolje, iako ima jako malo vremena", rekao je Gordić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke