Džikić: "Sve je lakše kad se obaraju rekordi"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 15.11.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net

Budućnost konačno do prve pobede, njen trener veruje da je tim i ranije zaslužio aplauze.

Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo
Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo

Povezane vesti

Budućnost je večeras ostvarila prvu pobedu u Evroligi posle 18 godina pošto je srušila Baskoniju sa 99:84, oborivši usput rekord takmičenja u broju pogođenih trojki. Aleksandar Džikić je ocenio da je njegov tim i ranije zaslužio aplauze.

"Radili smo na terenu neke stvari koje su verovatno naš limit. Na kraju smo pobedili, to je ključno. Naravno da nismo planirali da postignemo 21 trojku. Oborili smo rekord kluba iz 1996. godine sa finala Kupa Crne Gore, oborili i evroligaški rekord. Raširili smo igru, šta da radimo, to je pomoglo", rekao je Džikić posle utakmice.

Tim nije planirao toliko trojki, ali je to svakako pomoglo. Posebno je pohvalio Edvina Džeksona, rekavši da je odigrao najbolju partiju do sada.

"Važan je za nas, jer je izuzetan skorer. Ostatak tima je osjetio da mu je ruka 'vruća'. Što se tiče varijante u kojoj centar širi igru, to smo sada prinuđeni da igramo. Sve bolje izgleda kada pogađate trojke u poslednjoj sekundi, sve je lakše kad pogađaš trojke i obaraš rekorde.

Mislim da su ovi momci zaslužili aplauze i ranije. Imamo devet igrača u rotaciji, a sledi izuzetno težak ritam mečeva: Partizan, Himki, CSKA za osam dana. Teško je, ali moramo zadržati energetski nivo. Nemamo drugu opciju
", rekao je Džikić.

Trener Baskonije Pedro Martinez bio je koncizan.

"Nismo odigrali dobro. Izuzetno loši smo bili u odbrani, dozvolili smo rivalu da uđe u trojkaški ritam. Protivnik je izuzetno otvorio meč i mogu samo čestitati Budućnosti. Definitivno su odigrali kvalitetnije od nas, a o rekordima ne razmišljam. U odbrani su sputali našu igru, u napadu imali izuzetno raspucane igrače poput Edvina Džeksona", rekao je on.

Baskonija sada ima skor od dve pobede i pet poraza, dok je Budućnost na 1/6.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke