Džikić stao u odbranu Vilijamsa!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.02.2016.
00:09
Izvor: Beta

Trener Partizana Aleksandar Džikić čestitao je Mega Leksu na večerašnjoj pobedi i trofeju Kupa Radivoja Koraća, a svojim košarkašima zamerio veliki broj šuteva za tri poena dok je protivnik u bonusu.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Partizan nije uspeo da osvoji Kup Radivoja Koraća, pošto je u finalu u Nišu poražen od Mega Leksa sa 85:80.

"Možda smo se malo zaljubili u tri poena u momentima kada su oni već bili u bonusu. Izabrali smo da šutiramo preko ruke, bezveze. Da su ušle verovatno bismo slavili neke igrače. Izgubili smo i to je to. Nastavljamo dalje", rekao je vidno neraspoloženi Džikić novinarima posle utakmice.

Džikić je kazao da njegova ekipa mora da prizna greške koje pravi.

"Zameram mojima što nisu prepoznali momenat kada je utakmica ušla u bonus. Još nismo ušli u automatizme da to samo prepoznajemo. Požurili smo dva-tri puta, prosto nas je povuklo. Greške su takve kakve su, mi ćemo da ih lociramo, priznamo sami sebi, nema šta da se lažemo", kazao je on.

Kako je rekao, Partizan je kontrolisao veći deo utakmice, ali je dopustio šuteve za tri poena onima u protivničkoj ekipi koji su najopsaniji.

"Kontrolisali smo dobar deo utakmice i poslednjih nekoliko minuta iz nepoznatih razloga dozvolili dva nekontrolisana šuta Ivanoviću i Nikoliću. To su igrači koje smo podvukli kao najopasnije šutere protivnika. Ipak smo uspeli da ih na plus pet ostavimo dva puta same", kazao je Džikić.

Upitan da komentariše "emotivno obraćanje" trenera Mege Dejana Milojevića, Džikić je odgovorio: "Ma daj".

"Postoji kontinuitet ideje i kontinuitet... Da ti prevedem na srpski. To je tako mazgetina jedna uporna, da ti ne možeš da veruješ. Naterao je svoje momke da igraju kao što igraju", dodao je Džikić.

Njemu je zasmetala konstatacija novinara da je Darel Vilijams bio jedan od lošijih na terenu. Kako je rekao, Vilijams nije pravio toliko grešaka "da bi se upiralo prstom u njega".

Kapiten crno-belih Vanja Marinković čestitao je Megi na pobedi i osvojenom trofeju.

"Čestitao bih Megi na pobedi i osvojenom Kupu. Ušli smo u njihov ritam brze igre, koji nama nije prijao. Okrećemo se Jadranskoj ligi, igramo već za sedam dana", rekao je Marinković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola_pg
Monday, 22.02.2016
10:01

Kako to da ove godine nema one negativne dnergije, napetosti, kako to da nema one zle krvi u derbiju, kako to da nema incidenata, kako to da je sve normalno.... Zna li neko da mi kaze, ili da ja kazem.

avatar
Monday, 22.02.2016
12:14

Kako nema? Jesi li vidio ponašanje Lazića pred kraj utakmice i na konferenciji za štampu? Ima kako ne...

avatar
Nikola_pg
Monday, 22.02.2016
16:23

Ponasanje Lazica? Promasili ste temu i ti i ovaj ispod. Ja sam o drugom pricao. Nego nema veze.

avatar
RossoneroFT
Monday, 22.02.2016
13:51

U oba derbija zvezdanini igraci ne mogu da podnesu poraz pa fizicki hoce da se obracunaju a ti pricas kako nema zle krvi i incidenata.Dule brate idi u Australiju mozda te na tren zaborave vidis koje si im traume ostavio plase te se i kada si kilometeima daleko

avatar
Grobar Niksic
Monday, 22.02.2016
02:49

vilijams da je bolji u napadu on bi bio centar vrhunski... on je u odbrani odlican nocas 4 blokade 12-13 skokova... samo da napad popravi

avatar
Dropkick Murphys 01
Monday, 22.02.2016
01:13

Dzikic je jedan veliki gospodin! U stvari da napisem sa velikim slovom.......Gospodin!Harizma,energija,znanje,kosarkaska pismenost,pedagogija.....Kapa dole.......Bez da me neko pogresno shvati,ali ovako treba i mora da se ponasa trener u javnosti....I Zvezdin i Partizanov.....Neki drugi bi odmah napadali drzavu i stvarali atmosferu linca.....

avatar
Nenad Stanisic
Monday, 22.02.2016
01:38

Sto bi te neko pogresno shvatio, kad istinu govoris. Svakom navijacu Zvezde je milo kad vidi da ljutog rivala vodi gospodin covek.

avatar
Monday, 22.02.2016
17:43

Kao da je meni bitno da li je tebi bitno, a nisam to tebi napisao...

avatar
REVOLTindijapakistan
Monday, 22.02.2016
02:07

,, 'To je tako mazgetina jedna uporna, da ti ne možeš da veruješ. Naterao je svoje momke da igraju kao što igraju.', dodao je Džikić.'' - veoma džentlmenski, nema šta... Vidi se Vujoševićeva škola.