Džikić pred Solnok: "Nema unapred upisanih bodova"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.01.2017.
13:55
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Trener košarkaškog kluba Partizan NIS Aleksandar Džikić izjavio je uoči duela sa Solnokom da njegova ekipa nema pravo na opuštanje i 'upisivanje bodova unapred'.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prvu utakmicu u 2017. godini košarkaši Partizana odigraće u sredu od 20 časova pred svojim navijačima, a protivnik će im biti mađarski Solnok.

Reč je o utakmici 11. kola grupne faze FIBA Lige šampiona uoči koje trener beogradskog tima Aleksandar Džikić poziva na oprez i upozorava da je rival dosta jači u odnosu na prvi međusobni susret.

"Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Dovedeni su iskusni Andrić i Pavličević, i to će sigurno doneti novi kvalitet njihovoj igri u napadu, pre svega u šutu spolja i unutrašnjoj igri, a to će rasteretiti njihovog prvog strelca Vojvodu. Takođe, igraju dosta agresivnije u fazi odbrane, sa puno kontakta i pomaganja" kazao je Džikić.

Crno-beli su prvu utakmicu u Solnoku dobili ubedljivim rezultatom (55:70) ali i pored toga Aleksandar Džikić podvlači da nema mesta za opuštanje.

"Nema mesta nikakvom opuštanju ili 'unapred upisanim bodovima', jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije. Na sve to, zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna, treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu" zaključio je Džikić.

Partizan je 2016. godinu završio pobedom nad Cibonom, pa je na tabeli ABA lige zadržao drugo mesto sa skorom 13-3, dok u FIBA Ligi šampiona ima učinak od 6 pobeda i 4 poraza.

Utakmica Partizan NIS - Solnok zakazana je za 4. januar od 20 časova, a direktan televizijski prenos obezbeđen je na prvom programu Arene sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke