Džikić posle 0:5 - Koji igrači odbijaju da dođu u Budućnost?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.11.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Šampion ABA lige pokušava da dodatno ojača ekipu, ali im to za sada ne polazi za rukom.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Podgorička Budućnost nastavila je sa porazima u Evroligi, najnoviji, peti neuspeh doživeli su sinoć u ''Morači'' protiv Panatinaikosa (67-72), ali ako je za utehu navijačima ovog kluba, delovalo je da se vidi određeni napredak u igri Džikićevog tima.

Posle meča, trener Budućnosti je to i istakoa na konferenciji za medije.

"Bili smo u igri, ali smo kažnjeni. Imali smo neke promašaje, neke šuteve smo izbjegli, neke smo isforsirali... Imali smo četiri vezane greške na početku treće četvrtine i kažnjeni smo. Mislim da nismo bili ni daleko da pobedimo. Ovaj nivo je visok, nije isto napadati centre u ABA ligi i Evroligi'', objasnio je Džikić, a prenose ''Vijesti''.

Nove kadrovske promene u sastavu Budućnosti se već par nedelja najavljuju, ali za sada od toga nema ništa. Aron Kraft je na izlaznim vratima, ali problem je što su Podgoričani već dobili nekoliko negativnih odgovora od igrača koje su videli kao potencijalna pojačanja.

"Uradićemo šta je u interesu kluba, možda i sa Kraftom, možda i sa nekim drugim igračima. Biće promena onog momenta kada se nađe ono što nam odgovara... Malo je lakše kad smo na nižem nivou, a mi trebamo igrače koji će da nas osveže i pomognu nam.

Nekoliko momaka nas je odbilo, na tržištu nema baš mnogo igrača profila koji nam odgovaraju'', istakao je Džikić.

Od igrača iz aktuelnog sastava, posebno je pohvalio Kotija Klarka za sinoćnju partiju.

''On daje sve za ekipu, sve što može i igrao je manje samo zbog faulova. Probali smo  sa trojicom igrača na poziciji tri... Ne mogu da razmišljam ko je zadovoljan minutažom, a ko nije. Ja sam tu da radim najbolje što mogu u interesu kluba. A interes je i da se pobeđuje, ako se može, i da se ostavi dobar utisak, što za sada ne ide...

U ABA ligi interes je da ne zaostajemo mnogo, a mnogo bolji utisak bi bio da smo pobedili Cedevitu. Mi, po našem shvatanju, idemo napred...", zaključio je Džikić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
booksofknjige
Saturday, 03.11.2018
14:59

Organizaciono su mnogo ispod Zvezde, pa i Partizana, vidi se da Buducnost nema iskustva, da nije spremna za ovaj visok nivo, i sad blamiraju nasu ABA ligu. I mislim da se prethodnih godina nije dovoljno postovanja ukazalo Zvezdi, i ranije Partizanu, za sve pobede u Evroligi, jer ocigledno, niko drugi to ne moze da ponovi sa ovih prostora, koliko god imali sve vrste podrske. Primer je da ih odbijaju igraci koje oni mogu da plate, sto je apsurd.

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 03.11.2018
15:49

Kao prvo koji ce ozbiljan evroligaski igrac doci da ga Dzikic trenira? Covek je komedija... Alimpijevica sliku pored ikone da stavi sa desne strane, Lesora sa leve...

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 06.11.2018
13:54

ma gde nije los.... sta je dzikic uradio u svojoj karijeri? Tragikomican lik sa dobrim apetitom.

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 06.11.2018
11:02

Jbg nije Dzile baš tako loš, veći je problem klub I organizacija nedorasli Evroligi . Bio je ranije I Tanjević na klupi sa Rakočevićem, Tomaševićem, Milojem ...pa ništa nisu uradili .
Za Alimpija i Lesora istina daleko su bili ispod očekivanja I ambicija prošle godine.