Džikić pokazao da ume sa Zvezdom, da li je vreme za ''crveno-belu osvetu''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.04.2018.
10:58
Izvor: Sportske.net

Po svemu prikazanom od početka sezone, Crvena zvezda mts i Budućnost VOLI su potpuno zasluženo u finalu ABA lige.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Mornar je sinoć pružio dostojan otpor braniocu titule u prepunoj dvorani ''Alesandar Nikolić'', ali Zvezda nije dozvolila iznenađenje i na kraju je ubedljivo slavila u majstorici drugog polufinala.

Sada nas očekuje finalna serija, dvoboji Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti, koja je dan ranije eliminisala Cedevitu u polufinalu.

O terminima finalnih utakmica možete da čitate OVDE, a prilika je da se sada podsetimo i prethodnih međusobnih duela Zvezde i Budućnosti tokom ove sezone.

Ono što je posebno zanimljivo, to je činjenica da Podgoričani od dolaska Aleksandra Džikića na njihovu klupu ne znaju za poraz od Zvezde.

U tekućoj sezoni Zvezda i Budućnost su se dva puta sastajali i oba puta su slavili Podgoričani. Najpre u Beogradu 15. oktobra (79:75), a onda i 8. januara u ''Morači'', kada je bilo 92:86 za Budućnost.

Umeo je Džikić i sa Partizanom tokom prošle godine dva puta da savlada favorizovanu Zvezdu, tada pod vođstvom Dejana Radonjića (86:81 u ABA ligi, pa 78:77 u Superligi) i ova njegova iskustva protiv crveno-belih biće možda i najveći adut Podgoričanima u predstojećoj finalnoj seriji.

Ali, bez obzira na sve to i saznanje da ova ekipa Budućnosti može ravnopravno da se nosi sa Crvenom zvezdom, aktuelni šampion je i dalje veliki favorit za odbranu trona, pogotovo što prve dve utakmice igra pred svojim navijačima, što završava sa ovogodišnjim učešćem u Evroligi i što će moći potpuno da se posveti pripremama utakmice sa Podgoričanima, a što tokom sezone baš i nije bio slučaj.

U svakom slučaju, očekuje nas dobra košarka, pune tribine i u Beogradu i u Podgorici, možda i najzanimljivija finalna serija u poslednjih nekoliko godina.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Tuesday, 03.04.2018
13:07

Biće neizvesno u finalu...3:0 za Zvezdu. nŠalu na stranu, Zvezda je svakako favorit, iako je u međusobnom skoru ove godine 2:0 za Budućnost.nJa bih više voleo da Antić ne igra. Iako je Budućnost najjača na poziciji 4, kao što sam se i pribojavao na početku sezone, Pero nam je doneo više loših nego dobrih stvari ove godine, pogotovo u onim utakmicama kada je nedovoljno oporavljen pokušavao da pomogne, besomučno se ispucavajući za 3 poena.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 03.04.2018
11:17

Ne znam koliko ce, i hoce li uopste biti Barovic spreman...protiv Cedevite u 3. mecu je igrao par min. Od velikog je znacaja za Buducnost, jer su na toj poziciji bas tanki. Zvezdi prednost domaci teren, jako je tesko dobiti ih pred punom dvoranom u Beogradu, jaci su u igri pod kosem, i ovaj ludi Dobric je strasan sa sutem kad ga krene. Kod Buducnosti prednost Dzikic odnosno Alimpijevic...ne mogu se uporediti ova 2 trenera, i u nekom tvrdom mecu, na jedan posjed, moze Dzile da ga nadmudri. Kad se sve sabere, Zvezda favorit, ali moze Buducnost da vreba neku svoju sansu.

avatar
Kori Volden
Tuesday, 03.04.2018
14:13

Apsolutno realno.

avatar
Dario Bubic
Tuesday, 03.04.2018
16:38

naravno da ne mogu da se porede jer ga je ovaj neiskusni odvalio prosle godine sa neiskusnim i daleko jeftinijim timom