Džikić ništa ne zamera svom timu, Obradović hvali Budućnost i podgoričku publiku

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.12.2018.
22:25
Izvor: Sportske.net

Pričao je trener Budućnosti i o svom novom pojačanju.

Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo
Beta/aba-liga.com/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo

Povezane vesti

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti nije imao šta mnogo da zameri svom timu nakon poraza od Fenerbahčea u Podgorici, istakavši da je njegov umoran tim igrao protiv jednog od najboljih timova u Evropi.

"Fenerbahčeu svaka čast, bolji su tim, verovatno jedan od dva ili tri najbolja u Evropi. U nastavku utakmice prosto nismo uspeli da pratimo njihov intenzitet igre. To je vrlo prosto. Nama će koristiti slobodan dan u petak. Igrači ne mogu imati svežine, ovo je bio četvrti težak meč u sedam dana, a pre toga smo imali tri vezana gostovanja", rekao je Džikić.

Budućnost je večeras izgubila kod kuće 65:89 od evropskog vicešampiona Fenerbahčea.

"Koti je preuzimao neke bitne uloge, u organizaciji igre. Popoviću sam skretao pažnju da bude samo aktivniji na terenu, nisam ga kudio. Fenerbahče igra najbolju i najkvalitetniju košarku, što znači da morate donositi odluke u vrlo kratkom vremenu. Praznih minuta ne sme biti. Sve je to proces učenja. Neke stvari koje su bile loše na početku sezone sada radimo bolje. Voleo bih da će biti još bolje", rekao je Džikić.

Danas je objavljeno da je tim pojačao Goga Bitadze, kao i da stižu još dva pojačanja.

"Bitadzea sam video u dvorani, o ostalima, Belu ili Kolu, kad i ako dođu ću govoriti. On je mlad i perspektivan igrač, nadam se da će se što pre uklopiti. Trudiću se da ga rasteretim svakog pritiska. Tek mu je 19 godina. Prvo da vidimo kako će se ponašati u igri dva meča sedmično. Dobro je što je tu", rekao je Džikić.

Željko Obradović, trener Fenerbahčea odao je priznanje rivalu i svom timu.

"Bio je to meč dva poluvremena. U prvom je Budućnost igrala vrlo agresivno, odlično preuzimala. Naša odbrana je pronašla energiju u drugom poluvremenu i to je donelo rezultat. Moram reći da je Budućnost igrala dobro, mom kolegi Džikiću nije bilo lako. Njihove najbolje igrače stigao je umor u ritmu kojem igrao. Rezultat nije realan, Budućnost je igrala neuporedivo bolje", rekao je najtrofejniji evropski trener.

Podgorička publika je "Žoca" dočekala aplauzima, što njemu mnogo znači.

"Znači mi lep doček, aplauzi uoči meča. Video sam neke drage prijatelje, družićemo se i nakon meča. Uvek me navijači u Podgorici dočekuju izuzetno ovde, znači mi to puno", rekao je Željko Obradović.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke