Džikić: "Nije prijatno i neće se zaboraviti"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.06.2016.
00:01
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da mu nije svejedno zbog ubedljivog poraza i istakao da on prvi neće zaboraviti večerašnji meč.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je Crvena zvezda dobila samo prvu rundu u finalu plej-ofa, ali i da je nadigrala njegov tim u svim elementima i dodao  da mu nije svejedno zbog ubedljivog poraza.

"Ovo je prva runda. Serija traje do tri pobede, a da li će trajati tri ili pet utakmica, to zavisi malo i od nas. Večeras nas je Zvezda baš nadigrala u svakom elementu. Posle 14 minuta bilo je 24:22 i moji igrači kao da su tada stali da vide šta se dešava. Zvezda je igrala kao što igra cele sezone. Mi smo za to bili pripremljeni, ali smo malo ušli u neko nestrpljenje i malo previše soliranja, tako da se završi kako se završi", rekao je Džikić.

Zvezda je večeras pobedila sa 84:53 i tako povela sa 1:0 u finalu plej-ofa Superlige. Sledeći meč igra se za dva dana.

"Probaćemo da budemo bolji i u nekom boljem izdanju. Tek sad se vidi zašto sam bio ljut posle Železnika. Ta dva dana odmora mnogo znače kada je ovakav ritam u pitanju, ali to nije objašnjenje. Moraćemo da igramo bolje. Ne znam da li možemo da pobedimo, ali ćemo probati da igramo bolje", rekao je Džikić.

Novinari su trenera Partizana pitali da li može da digne ekipu mentalno do sledećeg meča, a on je odgovorio da je to zajednička odgovornost.

"Nije to samo moj posao. Ako hoćeš da igraš u ekipi koja se bori za titulu, onda mora da se ima individualne odgovornosti. Mislim da možemo da se vratimo. U kojoj meri, videćemo. Biće drugačija situacija, biće više naših navijača, a to će značiti nekima od manje iskusnih igrača. Najvažniji detalj je da se skapira da je jedan ili 31 razlike potpuno svejedno u ovom trenutku. Ali, neće se zaboraviti. Ja prvi neću. Uopšte nije prijatno", rekao je Džikić.

Večeras je igrao i Petar Aranitović, prvi put posle nekoliko utakmica, kao i Božo Đumić.

"Aranitović je igrao zato što se (Aleksandar) Cvetković povredio. Videćemo kakva je priroda te povrede. Đumić je igrao neke minute jer nema razloga da neki igrači za koje mislimo da su važni trpe na ovoj razlici. Nije svejedno kad je ubedljiv poraz, ali je realno nebitno da li je 20 ili 30 razlike. Tako je to kad se igra u seriji", rekao je Džikić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola_pg
Saturday, 04.06.2016
12:22

Kolika je samo to razlika u gospodstvu, pristupu, pripremi, izjavama a mogu slobodno reci i strucnosti. To se vidi po svemu. Poraza nije bilo da se sudije ne pominju, sad nista, cestitao covjek lijepo, iznio slabosti..... To se vidi po igracima, ne udaraju ispod pojasa, ne trce preko cijelog terena da udare protivnika, ne bune se na svaku odluku sudija, ne izlaze sa terena kad gube..... Dzikicu, gospodin si veliki i veliki strucnjak. Za razliku od nekih.....

avatar
Sin Dragan
Saturday, 04.06.2016
01:30

Jel bio Lovernj?

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 04.06.2016
12:07

Dolazi na cetvrtu :D

avatar
Sin Dragan
Saturday, 04.06.2016
00:09

Sto se mene tice ovo je potpuno ocekivano. Cudio sam se nekim navijacima partizana ovde koji su bili veliki optimisti, nemaju oni ovde sta da traze. Da smo hteli ovo je moglo da bude i preko 50 razlike ali Radonjic je odmorio Jovica i Cirbesa, takodje malo je igrao i Guduric a bilo je i malo opustena poslednja cetvrtina... Minutaza je odlicno rasporedjena tako da za sledecu utakmicu imamo dosta svezih igraca. Ocekujem takodje preko 20 razlike.

avatar
Saturday, 04.06.2016
00:04

Ne mozes ti to da zaboravis sve i da hoces. Njima je do sad (u kojoj god formi da su postojali) uvek bio ogroman uspeh i ako nas pobede duplo manjom razlikom, a danas su mogli i do 36, to je zaista za razmisljanje!

avatar
Sin Dragan
Saturday, 04.06.2016
15:41

Moram ti odati priznanje jer si jedini koji se ovde od vasih javio posle teskog poraza... Ostali su se razbezali u rupe.

avatar
BUDIMO ONO STO JESMO
Saturday, 04.06.2016
16:44

Nisam jedini, ali uvek se ja javljam bilo mi pobedili ili izgubili, nikoga od vas to ne treba da iznenadjuje. Kad ces da vratis svoj nadimak? :)