Džikić: ''Nije nikakva tragedija i da ne budemo prvi''

Autor: Beta Beta
nedelja 28.01.2018.
16:36
Izvor: Beta

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da neće biti nikakva tragedija i ako njegova ekipa ne osvoji prvo mesto na kraju regularnog dela sezone u ABA ligi.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Budućnost je izgubila danas u Baru od Mornara sa 87:81 u utakmici 18. kola ABA lige.

Budućnost je i dalje prva na tabeli sa skorom od 15 pobeda i tri poraza, a Crvena zvezda će imati priliku da se izjednače sa podgoričkom ekipom ako sutra slave protiv Partizana.

"Prvo mesto jeste ugroženo, ali sada razmišljamo o putu u Rožaje, na Kup Crne Gore. Nepotreban je pritisak, nema razloga za to, jer smo uradili neke stvari koje niko nije očekivao. Nije nikakva tragedija i da ne budemo prvi", kazao je Džikić, prenose Vijesti.

Džikić je naveo da njegova ekipa nije bila strpljiva u napadu na današnjem meču.

"Bili smo ishitreni u rešavanju nekih akcija, a Mornar je uzeo dosta ničijih lopti. Ima još detalja, analiziraćemo, pa ćemo da vidimo šta je bio problem... Ovo je pre ili kasnije moralo da se desi, mi idemo dalje. Prvo da naučimo nešto iz ove utakmice, da se više ne ponavlja", kazao je Džikić.

Mornar je pobedom napravio veliki korak ka plasmanu u plej-of.


"Govorio sam igračima da nema potrebe nikoga da se plašimo u ABA ligi. Napravili smo sistem protiv koga nije lako igrati. Čvrsto smo na zemlji, znamo gde nam je mesto, a uradićemo sve da odbranimo četvrtu poziciju", kazao je trener Mihailo Pavićević.

On je naveo da je njegova ekipa upisala veliku pobedu, a imao je poruku i za Budućnost.

"Budućnosti od srca želim da je poraz ne poremeti u osvajanju prvog mesta. Siguran sam da će Budućnost sačuvati poziciju. Budućnost i Zvezda su za koplje iznad svih, a Budućnost iznad Zvezde", rekao je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi G0L iz kornera
Monday, 29.01.2018
16:55

Djikic je u pravu jer Buducnost bila prva ili cetvrta tu se nista ne menja jer svestan je da u Plej-offu ne moze biti dostojan rival jednoj Zvezdi.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 28.01.2018
22:19

Да ли је Будућност изнад Звезде, видећемо на крају. Гледајући Будућност данас, закључујем да Звезда нема разлога за бригу, без обзира на два пораза у лигашком делу.

avatar
Sunday, 28.01.2018
18:33

Pustila ih budućnost, 100%

avatar
Pixi G0L iz kornera
Monday, 29.01.2018
16:57

Plej-off je daleko za vas Mornar je bauk za vas. Sad znam da se zoves Zvezda. jer Izdao te tvoj nick-name.