Džikić ne krije, Budućnost čeka dosta prepreka na putu ka Evroligi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.04.2018.
16:37
Izvor: Sportske.net

Titula u regionalnom šampionatu je osvojena ali Budućnost čeka mnogo posla ukoliko želi da zaigra u Evroligi.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti osvojili su titulu u regionalnom šampionatu ali se ispostavilo da novog prvaka ABA lige čeka još dosta posla na putu ka Evroligi.

Budućnost kao šampion regionalne lige ima šansu da zaigra u evropskoj eliti, ali trener Aleksandar Džikić ne krije da će tokom leta morati dosta toga da se uradi da bi se zaista i zaigralo u Evroligi.

"Postoje preduslovi za naše igranje Evrolige, ali i realni problemi. Pre svega to se odnosi na uslove igranja u našoj dvorani, u Morači. Dvorana nekako mora da dođe do 5.000 sedišta, to je osnovni preduslov za igranje s najboljima", rekao je Džikić za hrvatski portal "germanijak".

Još više brine to što Budućnost kao klub mora da se izdigne na viši nivo u organizacionom smislu, a ne treba prenebregnuti i ulaganje u ekipu.

"Prema onome što ja znam, pronalaženje materijalnih uslova neće biti lako, ali je izvodljivo. Ekipa mora da bude bolja da bi bila konkurentnija. Sledeći potreban korak je dizanje organizacije kluba na nivo koji zahteva Evroliga – organizacija utakmica, tiketing, marketing, sve ono što zovemo 'košarkom izvan parketa'... U svakom slučaju, to je izazov za klub, za grad, pa i za državu", istakao je Džikić.

Recimo i to da je predsednik Crvene zvezde mt:s Nebojša Čović o ovoj temi govorio za crnogorske medije i tom prilikom poručio da će Evroligu igrati klub koji može da odgovori na zahteve takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 23.04.2018
17:16

Sve je ovo istina sto Dzikic kaze, ali je problem sto to ne moze da se uradi sve za par meseci vec im za to treba par godina. Moraju da se otvore knjige i da se pokazu finansije a znamo odlicno kako se Buducnost finansira. Te fore kod Evrolige ne prolaze. Sve u svemu za navijace Buducnosti sledi pakleno vruce leto, kako za one u plavim tako i za one u crno belim dresovima. Hvala Bogu pa sad apoteku ima svako selo, prezivece oni nekako i to.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 23.04.2018
18:51

Vidimo u vasem slucaju kako ne prolaze.