Džikić: "Kup je zanimljiva rabota"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.02.2016.
15:28
Izvor: Sportske.net, Beta

Strateg košarkaškog kluba Partizan NIS Aleksandar Džikić rekao je da takmičenje u Kupu predstavlja "znimljivu rabotu" u kojoj kvalitetniji timovu nisu uvek u prednosti.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Današnjim žrebom parova četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća odlučeno je da KK Partizan na startu turnira odmeri snage sa liderom Košarkaške lige Srbije. Partizan i FMP u četvrtfinalu je "spojio" kapiten crno-belih Vanja Marinković.

"Naš kapiten je izvukao najkvalitetniju ekipu iz KLS-a, a onda žrebom dalje znate več kako ide redosled. Tako da, što se nas tiče, kup je jedna zanimljiva rabota" kazao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Ukoliko se plasiraju u polufinale košarkaši Partizana bi se sastali sa boljom ekipom iz duela Crvena zvezda Telekom - Smederevo što znači da bi potencijalni "večiti derbi" mogli da gledamo već u polufinalu.

"Kup je prilika za svih osam klubova. Nokaut sistem ne donosi prednost kvalitetnijim timovima. Ponekad srećnijim, ponekad zdravijim, ponekad nadahnutijim. Ne bih rekao da taj turnir u Nišu izaziva neki preveliki pritisak kod nas", dodao je Džikić.

Iz bezbednosnih razloga, Partizan i Zvezda ne mogu da igraju utakmice istog dana, tako da je Partizanov meč pomeren za četvrtak.

"Sigurno je bolje da igramo u četvrtak, nego u petak ili ako prođemo dalje, u subotu i nedelju. Ponavljam, kup je zamišljen tako da se izjednače šanse svih osam timova. Ne razmišljamo o derbiju, razmišljamo o FMP-u", rekao je Džikić.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća igraća se od 18. do 21. februara u Nišu koji je 12. put domaćin tog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 02.02.2016
20:03

Ako pobedimo FMP opet igramo sa FMP-om?

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 03.02.2016
00:25

Do sada je prvo islo Radnicki pa FMP, mozda su sad zamenili imena:-D

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 02.02.2016
19:18
avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 02.02.2016
17:53

Rano je jos za FMP, prvo razmisljaj o Radnickom Basketu:-D

avatar
svojnasvome
Wednesday, 03.02.2016
00:17

Tako je xaxaxa......ovi sto pice minuse jedino to mogu a kao onda za fmo tako i sad za radnicki basket je vise nego ocigledno samo sto niko nece da gleda ono sta mu ne prija. Njima samo prija da gledaju slusaju i slepo veruju košarkaškoj legendi i utemeljivacu novih privrednih tokova covicu. Racunaju kad ga slepo slusa predsednik tkz KSS djilas il portparol jednog kluba, zasto oni u njemu imali svog idola i putokaza u buducnost.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 03.02.2016
00:28

Ja bih sad dobijao negativne glasove da napisem da bih voleo da zvezda osvoji sve moguce trofeje sto kod nas sto u Evropi Hahahah Sa druge strane, klubovi u nasem SD se polako gase, kriticno je ovo sto se desava: zenska kosarka, hokej, rukomet, odbojka, vidimo i kakvo je stanje u fudbalu, u kosarci se sada malo i popravilo, ostao je samo poslednji bastion- VK Partizan.