Džikić: ''Dobro je što je pet, a ne šest razlike''

Autor: Darko Mitrović
subota 03.02.2018.
22:15
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Trener Budućnosti teši se bar jednom pozitivnom stvari u večerašnjem porazu od Cedevite.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Budućnost je večeras bila na pragu pobede u Zagrebu, u derbiju 19. kola ABA lige, ali je velikim greškama u finišu meča praktično sama sebe pobedila.

Na kraju, Cedevita je slavila sa 76:71, a za utehu Podgoričanima, oni i pored poraza imaju bolji međusobni skor od večerašnjeg rivala, s obzirom da su u prvom delu sezone na svom terenu slavili sa 66:60.

Upravo taj detalj je posle meča istakao i trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

''Ono što je dobro je da smo izgubili s pet, a ne sa šest razlike. Ima puno razloga zašto nismo danas bili na nivou, ali nećemo o tome pričati. Pored svega toga imali smo utakmicu i mislim da smo je mi mogli privesti na svoju stranu. Idemo dalje i to je to", izjavio je Džikić.

Podsetimo, Budućnost sada ima skor 15-4, a Cedevita je stigla na 14-5, na trećoj poziciji na tabeli.

Plejmejer Budućnosti Nemanja Gordić čestitao je rvalu na pobedi.

"Što se tiče nas, bilo je uspona i padova tokom utakmice. Nismo igrali sve vreme s istom energijom i možda smo se u trećoj četvrtini previše potrošili da bi sustigli Cedevitu i prešli u vođstvo. Na kraju nam je ponestalo snage da privedemo utakmicu kraju", rekao je Gordić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 04.02.2018
10:00

Будућност губи полуфинале од Цедевите.

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 04.02.2018
00:04

Buducnost je smekerski izbegla Mornara u polufinalu,jer sa njima ima negativan bilans.I za zvezdu je Mornar tezi protivnik od Cedevite

avatar
Silent
Sunday, 04.02.2018
01:48

Da da sigurno su isli na to da u finalu nemaju prednost domaceg terena i da u polufinalu igraju protiv 5 puta jace ekipe od Mornara koja je mnogo iskusnija i od Buducnosti i moze ih lagano izbaciti

avatar
Kilavi Milojko
Sunday, 04.02.2018
23:27

Аууу.... Што се налупа човек.... Па са 7 разлике изгубили би вероватно и домаћинство у полуфиналу.... Уплашили се Морнара сигурно. Тренутно нису у форми, изгубиће полуфиналну серију од Цедевити и то је то. Чуј, наместили да буду други. Анбиливибл.

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 04.02.2018
10:49

Mornar bi ih izbacio u polufinale tako da do finala ne bi ni dosli.Jednostavno sa njima ne mogu.A ne bih se kladio da je Cedevita nesto jaci tim od Mornara u ovom trenutku