Dženkins u čudu zbog navijača: "Da se oni pitaju, nikada ne bismo gubili..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.12.2019.
11:31
Izvor: Sportske.net, b92

Amerikanac smatra da je presudio individualni kvalitet jednog košarkaša Baskonije.

ABA Liga Twitter
ABA Liga Twitter

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć doživela prvi poraz pod vođstvom Dragana Šakote, u 13. kolu Evrolige u Beogradu je bila bolja Baskonija 72:64.

Košarkaš "crveno-belih" Čarls Dženkins istakao je da je Nik Stauskas bio čovek koji je odlučio pobednika.

"Ovo su bila dva tima koja su u prvom poluvremenu imala probleme u napadu. Promašili smo mnogo otvorenih i lakih šuteva, i jedni i drugi. Čak su i sudije imale poteškoća u prvoj četvrtini sa dosuđivanjem određenih faulova. Mislim da je Stauskas prelomio celu utakmicu. Pogodio je slobodna bacanja na početku treće četvrtine i onda je eksplodirao. Mogli ste da vidite po šutevima koje pogađao da je njegovo samopozdanje bilo veliko", smatra Amerikanac, prenosi B92.

Dženkins je bio iznenađen atmosferom u Štark Areni pošto navijači nisu "pevali sve vreme".

"Mislim da vi stavljate mnogo pritiska na navijače da uvek budu energični, ali u isto vreme, mi smo ti koji su na terenu. Kada bi navijači imali tako veliki uticaj na igru, mislim da bismo bili neporaženi jer imamo izuzetnu podršku. Ali, navijači samo mogu da navijaju i ne mogu da kontrolišu kako se mi osećamo. Na nama je. Oba tima su sporo ušla u meč. Navijači su fantastični, mada je atmosfera bila pomalo čudna jer nisu pevali sve vreme. Ali, i dalje su nas bodrili. Ili bi nas psovali kako bismo igrali bolje, ili su psovali sudije zbog nekih odluka. Uradili su šta je trebalo, ili su pevali ili su psovali sudije da sude pravilno. Hvala svima koji su došli da nas podrže, ali mi moramo da odradimo deo koji se tiče igranja košarke, a ovog puta smo omanuli", istakao je Dženkins.

Crvena zvezda naredni meč igra protiv CSKA u Moskvi u sredu, a samo dva kasnije dočekuje Olimpijakos.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko0071
Friday, 13.12.2019
13:04

Da se navijaci pitaju ti nebi ni bio ove sezone u CZ,neznam sta uprava ni vidi u Dzekinsu.