Dženkins: "Pravi šampioni ustaju kada padnu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.05.2015.
12:06
Izvor: Sportske.net

Jedan od najzapaženijih pojedinaca ovosezonskog plej-ofa regionalne lige smatra da je Crvena zvezda Telekom pokazala šampionski mentalitet time što se podigla nakon poraza u trećoj utakmici finalne serije sa Cedevitom.

Beta/Hina/DamirSencar/Dr
Beta/Hina/DamirSencar/Dr

Povezane vesti

Košarkaši Crvena zvezda Telekom lagano se vraćaju u realnost nakon velike pobede koju su ostvarili u Zagrebu. Tek drugi put od kada nastupaju u ABA ligi crveno-beli su uspeli da savladaju Cedevitu u "Domu Sportova" što im je donelo titulu šampiona regionalnog takmičenja.

"Došli smo u Zagreb sa dosta stvari protiv nas, sa negativnom tradicijom, sa pobedom Cedevite u trećoj utakmici... Igrali smo protiv sjajnog tima koji je odlično vođen od strane trenera. Ovo je zaista nešto veliko" svodi utiske Čarls Dženkins.

Momak koji je eksplodirao u finalnoj seriji smatra da su crveno-beli pokazali šampionski mentalitet nakon poraza koje su doživeli od Partizana i Cedevite.

"Kažu da pravi šampioni znaju kako da reaguju kada su oboreni na zemlju. A, mi smo bili na zemlji posle treće utakmice. Međutim, naš fenomenalni stručni štab nam je stavio do znanja da možemo da pobedimo. Trener nas je motivisao, mi smo ustali i prihvatili izazov" dodao je Dženkins.

Sjajni Amerikanac odao je posebno priznanje nemačkom centru Maiku Cirbesu koji je i pored povrede zaigrao u četvrtoj utakmici i dao bitan doprinos u trijumfu Crvene zvezde Telekom.

"On je bio MVP četvrtog meča. Njegovo koleno je bilo povređeno, ali nam je dan pre utakmice rekao da će uraditi sve što može samo da igra, bez obzira na bol. I ne samo što je igrao, nego je i bio fantastičan. jako sam srećan zbog cele ove sezone" zaključio je Dženkins.

Crvena zvezda Telekom ulazi u završnicu fantastične sezone a već u sredu je čeka utakmica trećeg kola domaće Superlige. Borbu za treći trofej u sezoni crveno-beli nastavljaju duelom sa Tamišom u hali "Pionir".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Saturday, 02.05.2015
14:20

најбољи играч у плеј офу,партизану 79 поена,цедевити увек погађао када се ломио резултат,у одбрани кидао...али пре свега добар човек,увек истиче колектив испред себе,велики радник,воли да учи,шаљивђија...одушевио ме оном реакцијом када му се мурић уносио у фацу и пратио га преко целог терена,а он ни да се окрене...баш би волео да остане код нас

avatar
Saturday, 02.05.2015
12:20