Dvojica Srba i Miler u idealnom timu Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.05.2016.
19:04
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalci Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović izabrani su u idealni evroligaški tim za sezonu 2015/2016, a svoje mesto u odabranom društvu našao je i jedan od prvotimaca Crvene zvezde Telekom.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Deset dana uoči fajnal-fora Evrolige koji se ove godine održava u Berlinu, specijalizovani portal "Eurohoops" napravio je izbor desetorice igrača koji su obeležili sezonu na izmaku.

U odabranom društvu koje su sačinili novinari "Eurohoops-a" našli su se srpski internacionalci Miloš Teodosić (CSKA) i Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), ali i prvotimac Crvene zvezde Telekom Kvinsi Miler.

Idealni evroligaški tim za sezonu 2015/2016 čine igrači klubova koji će igrati na fajnal-foru, sa izuzetkom Kvinsija Milera koji se našao u odabranom društvu iako je Zvezda završila takmičenje u Evroligi u četvrtfinalnoj fazi.

Miloš Teodosić - Četvrti put u karijeri srpski plejmejker biva izabran u idealni tim Evrolige zahvaljujući najuspešnijoj sezoni u elitnom takmičenju. Srbin je odlično podelio kreatorske i poenterske obaveze sa Nandom De Koloom. Imao je, do sada, najuspešniju sezonu sa prosekom od 16.3 poena po meču i 42.4% uspešnosti u šutu za tri poena.

Bogdan Bogdanović
- Bivši košarkaš Partizana nadmašio je svoj učinak iz prethodnoh sezona zahvaljujući ubilačkom instintu u napadu, sposobnošću da kreira igru i posevećenosti u defanzivnim zadacima. Imao je najzapaženije role u odlučujućim mečevima, a uvršćen je u idealni tim ispred Luiđija Datomea zbog boljeg učinka u plej-ofu.

Kvinsi Miler - Prvi kontakt sa evropskom košarkom Amerikanac je imao početkom novembra i odmah je ostavio dobar utisak. Ekslozivnost i brzina u prvom koraku davala mu je prednost u odnosu na rivale, a odlikuje se dobrim šutem sa (polu)distance. Defanzivni zadaci mu nisu predstavljali problem zbog skočnosti i dugih ruku pa je uspeo da izraste u najboljeg pojedinca Crvene zvezde Telekom tokom sezone u kojoj je ekipa igrala četvrtfinale.

Mesto u idealnom timu portala "Eurohoops" zauzeli su:


Nando De Kolo (CSKA), Miloš Teodosić (CSKA), Darijus Adams (Laboral Kuća), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Malkom Dilejni (Lokomotiva Kubanj), Kvinsi Miler (Crvena zvezda Telekom), Entoni Rendolf (Lokomotiva Kubanj), Kajl Hajns (CSKA), Ekpe Judo (Fenerbahče) i Janis Burusis (Laboral Kuća).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RadovanRD
Thursday, 05.05.2016
09:33

Datome je doktor!

avatar
JC\'90
Wednesday, 04.05.2016
23:28

Datome i Jovic

avatar
zvezda oooooo
Wednesday, 04.05.2016
22:42
avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 04.05.2016
21:48

Interesantno ovde nema niti jedne prave 3.

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 04.05.2016
21:48

A posle meni neki odredjeni pisu kako Miler ne zasluzuje mesto u 10 . Mozda stvari gledam previse navijacki ali ovde je mogao da se nadje Jovic ili cak Cirbes (da nije onih utakmica protiv CSKA)

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 04.05.2016
19:54

Po meni umesto Adamsa trebao je Jovic...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 05.05.2016
01:59

Ne,ne i ja sam navijac Zvezde ali je Adams odveo kucu na F4

avatar
сочинитељ
Wednesday, 04.05.2016
19:39

датоме итекако заслужује место међу најбољима,има савршен шут са дистанце,у игри 1-1 је готово ненадмашан,игра добру одбрану,због позиције у тиму има слабију асистенцију,по мени,уз де колоа, најбољи шутер у ел