Dve trojke Tea, Gagi pravi razliku u Talinu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
18:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije ima tri poena prednosti nakon dvadeset minuta igre u Talinu.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Vicešampion sveta večeras u Talinu igra odlučujući meč za plasman na Mundobasket, mada će i u slučaju neuspeha imati šansu za popravni.

Srbija posle dvadeset minuta igre u Talinu vodi protiv Estonije rezultatom 34:31 i nalazi se na dobrom putu da ostvari željeni cilj.

"Orlovi" su počeli sa petorkom u kojoj je bio i povratnik u državni tim Miloš Teodosić. Nije krenulo dobro, domaćin je napravio seriju 6:0, a naši su ishitrenim šutevima za tri (0/3) pokušali da se vrate u egal što se nije pokazalo kao dobro rešenje.

Do sredine prve četvrtine naš tim je ipak uspeo da uđe u željeni ritam, a upravo je u petom minutu Miloš Teodosić pogodio prvu trojku i prvi put na meču doveo Srbiju u vođstvo (6:7).

U nastavku prvog dela igre Srbija je bila dosta bolja u većini segmenata igre, ali su skokovi predstavljali problem, pa je Estonija često dolazila do šansi za popravni.

Serijom 7:0 domaćin se potpuno vratio u meč u drugom delu drugog kvartala, ali je Srbija potom zaigrala na višem nivou i u završnici prvog poluvremena uspela da stekne određenu rezultatsku prednost.

Najefikasniji u našem timu bio je Dragan Milosavljević sa 11 poena i 2 skoka. Po šest poena postigli su Miloš Teodosić i Stevan Jelovac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke