Dve Tomićeve rečenice zbog kojih bi u Partizanu trebalo da se zamisle...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2019.
11:02
Izvor: Sportske.net

Jednu je izgovorio pre, drugu posle majstorice.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Za razliku od nekoliko prethodnih duela sa Partizanom ovog proleća, Crvena zvezda je sinoć zaigrala kao tim koji je bio apsolutno dominantan u ligaškom delu sezone ABA lige i pokazala da krupnim koracima grabi ka tituli na ''Jadranu'' i povratku u Evroligu posle jednogodišnje pauze.

I bez povređenog plejmejkera Džoa Reglenda, Zvezda je deklasirala Partizan sa 84:63, a sama činjenica da crno-beli na kraju mogu da budu i zadovoljni ovom razlikom koja je dostizala i 35 poena u korist crveno-belih, dovoljna je ilustracija onoga što smo sinoć gledali u hali ''Aleksandar Nikolić''.

Zvezda je jednostavno potvrdila da je bolji tim od Partizana, ali smo pre meča očekivali da bi možda prednost crno-belih u ovom meču mogao da bude veći psihološki pritisak crveno-belih, da bi Partizan mogao da bude rasterećeniji, ali i motivisaniji da se posle višegodišnje teške krize ponovo plasira u finale ABA lige, na krilima pobede u prethodnom meču, ali i prethodno osvojenog Kupa Radivoja Koraća.

Međutim, trener Crvene zvezde je pre meča imao potpuno drugačiji utisak i nije ga skrivao pred novinarima, komentarišući pojedine izjave koje su stizale iz protivničkog tima.

''Verovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas, ali prave pritisak samo sebi'', rekao je, između ostalog, Tomić, dan pre majstorice.

I upravo je tako izgledalo na terenu, od samog početka, iako je Partizan u utakmicu ušao Veličkovićevom trojkom, za početno i jednino vođstvo od 3:0. Nekako su crno-beli delovali uplašeno, nesigurno, bez previše međusobne komunikacije, bodrenja, što se vrlo brzo odrazilo i na njihov katastrofalan šut iz igre, što im je dodatno unosilo nervozu, a Zvezdi davalo krila.

Čak i kada su tokom treće četvrtine uspeli da priđu na ''minus 15'' i kada se pojavio tračak nade da bi mogli da uhvate rezultatski priključak, košarkaši Partizana su na terenu delovali kao igrači koji jedva čekaju da se ova utakmica završi. Zato i ne čudi što je Zvezda nešto kasnije otišla i na pomenutih 35 poena razlike.

Ako se pitate zašto, tu dolazimo do druge Tomićeve rečenice koja je posebno odjeknula posle meča.

''Partizan ima dosta kvalitetne pojedince, a mi nemamo toliko kvalitetne pojedince koliko tim. A u košarci uvek pobeđuje tim''.

I zaista, Zvezda je svih 40 minuta izgledala kao odlično organizovana ekipa, dok se Partizanova igra potpuno raspala još tokom prvog poluvremena, kada je Zvezda stekla dvocifrenu prednost.

Poraz sam po sebi za Partizan nije tragedija, crno-beli su već napravili korak napred ove sezone u odnosu na prethodnu, ali tek u Superligi videće se da li je sinoćnjim debaklom Trinkijerijev tim samo nakratko zastao na putu oporavka, ili je napravljen ozbiljan korak unazad.

Podsetimo, Partizan je i prošle sezone nagovestio povratak na šampionske staze osvajanjem Kupa, ali je sezonu u Superligi završio katastrofalno, bez plasmana i u finale domaćeg plej-ofa, kada smo protiv FMP-a u polufinalu videli od Partizana nešto slično ovome što smo gledali sinoć.

Na Trinkijeriju je da sada ne dozvoli da se ovako nešto ponovi i da Partizan na terenu uvek izgleda kao pravi tim, bez obzira da li gubi ili pobeđuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 07.04.2019
12:22

Tomicu jedino sto ti zameram je to sto si na +35 povukao rucnu.

avatar
babaroga
Sunday, 07.04.2019
13:37

Zasto? Stratos ima 35 godina, treba li ti taj igrac u narednoj utakmici? Tomic je pokazao ono o cemu ja pricam mesecima, tek ce se videti razlika.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 07.04.2019
11:20

Da li je tako rekao ili je rekao da mi imamo kvalitetnije pojedince, a oni/vi tim? Naravno, to je mogao samo sarkasticno da kaze, a bas Partizan ima bolji tim nego pojedince tako da je to bio sarkazam kako god da okrenes.