Dve staze vode u Top 8, obe preko Ritasa! (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.01.2019.
09:19
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana igraju večeras odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Evrokupa. Evo zašto duel sa Ritasom ima veću težinu od gostovanja u Berlinu.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Računica je jasna, pobeda nad Ritasom je obaveza i zbog toga se večerašnji duel u "Pioniru" smatra odlučujućim za plasman Partizana u četvrtfinale Evrokupa.

Tačno je da samom pobedom nad Ritasom crno-beli neće "overiti" mesto u Top 8 fazi, ali bez nje ne mogu dalje, a ukoliko je ostvare imaju opciju da prođu čak i u slučaju poraza od Albe u poslednjem kolu.

Litvanski sastav savladao je crno-bele na startu Top 16 faze u Vilnjusu, a da su izabranici Andree Trinkijerija dobili taj meč večeras bi igrali za plasman u četvrtfinale kolo pre kraja.

Ovako, pobeda nad Ritasom je obaveza, a zatim će u poslednjem kolu pasti odluka o tome da li Partizan ide dalje i sa koje pozicije.

Situacija je takva da dve pobede u poslednja dva kola vode Partizan u Top 8 sa prvog mesta na tabeli, dok bi pobeda nad Ritasom i poraz u Berlinu stavili crno-bele u situaciju u kojoj bi morali da čekaju poraz Monaka u poslednjem kolu na gostovanju u Vilnjusu kako bi kao drugi prošli dalje.

Ritas u Beograd stiže bez najboljeg pojedinca iz prve utakmice sa Partizanom. Amerikanac Dominik Saton dobio je otkaz u litvanskom klubu zbog kršenja klupske discipline i time bi posao crno-belih trebalo da bude donekle olakšan.

Recimo i to da će hala "Aleksandar Nikolić" biti ispunjena do poslednjeg mesta jer su karte "planule" za nešto manje od tri sata od puštanja u prodaju.

Partizan je apelovao na navijače da se ponašaju u skladu sa fer-plejom i da bez ispada bodre svoj tim u najvažnijoj utakmici Top 16 faze Evrokupa.

Meč Partizan NIS - Ritas Vilnjus počinje u 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 30.01.2019
13:01

KKP je na početku sezone smatrao uspehom i prolaz u sledeću rundu EC, nije se ni mislilo da bi se mogli boriti za prvo mesto druge faze. Baš to treba da da opuštenost u igri, lagane ruke i oštro oko. Treba naravno poginuti u odbrani, sprečiti karakteristične litvanske rafale za tri poena. Samo da ne pregore. Sve su iskusniji, sve više neizvesnih završnica dobijaju. Malo teže to ide sa bremenom favorita, ali ja ću biti zadovoljan samo ako vidim borbu, ništa više ne očekujem, a nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. SREĆNO !!!

avatar
ForzaJuve
Wednesday, 30.01.2019
10:30

Jaooooj Jankovićuuu... Da si dao zicer u Monaku sad bi bila dovoljna samo pobeda nad Ritasom