Dve decenije Navarove karijere

Autor: Boban Filipović
četvrtak 23.11.2017.
15:13
Izvor: Sportske.net

Na današnji dan pre 20 godina je debitovao Huan Karlos Navaro.

onemanfastbreak.net
onemanfastbreak.net

Povezane vesti

Vesti i informacije o 'La Bombi' su preplavile španske medije od jutros.

Sve je u znaku jednog od najvećih asova u istoriji španske košarke.

Dana 23. novembra 1997. godine Navaro je odigrao prvu utakmicu za Barselonu u seniorskoj konkurenciji.

U tom trenutku imao je 17 godina, na debiju protiv Granade ubacio je 10 poena za 11 minuta provedenih na parketu 'Blaugrane'.

Navaro je prekomandovan iz juniorskog u prvi tim zbog povrede Đofreze, a zanimljiv podatak je da je bio 'back up' na poziciji plejmejkera za Aleksandra Đorđevića.


U Navarovoj debitanskoj sezoni Katalonci nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Španije, ali je već u sledećoj 'La Bomba' podigao taj pehar. Do sada ga je podizao osam puta, dobio je osam od 14 finala i tri puta bio MVP finalne serije.

Navaro je tokom svoje decenijske karijere postao igrač sa najviše nastupa u ACB ligi u jednom timu - ukupno 665. Rekorder je i po broju nastupa u plej-ofu (151) i po broju pobeda u doigravanju (103).



Sa Barselonom je osvojio i dve Evrolige, legenda je ovog takmičenja, najbolji strelac, rekorder po broju nastupa, po broju ubačenih trojki i prvi košarkaš koji je prebacio cifru od 4000 poena.

Jednu sezonu proveo je u NBA ligi, igrao za Memfis Grizlise, bio izabran u drugu najbolu ruki petorku, ali se ekspresno vratio u Barselonu nezadovoljan svojim statusom 'preko bare'.

Posle osvojene bronze na Evrobasketu ovog leta, rešio je da se oprosti od reprezentacije Španije sa kojom je pokorio svet i dva puta Evropu i ovojio ukupno 10 medalja na velikim takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke